Scroll Top

Restart Energy alături de eroii României susținuți de Asociația Militarilor Veterani AMVVD

Asociatia Militarilor Veterani AMVVD
Restart Energy alături de eroii României susținuți de Asociația Militarilor Veterani AMVVD

Vineri, 10 noiembrie 2017, Restart Energy a fost alături de Asociația Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) într-o ceremonie caritabilă dedicată eroilor veterani  „Suflet de erou VI”.      

        În fiecare an, în data de 11 noiembrie se sărbătorește Ziua Veteranilor, atât în Bucureşti, cât şi în garnizoanele în care există unităţi militare care au executat misiuni în Teatrele de Operaţii. Sunt desfășurate ceremonii militare religioase şi culturale.

Restart Energy alături de eroiii veterani din România

       Restart Energy a participat ca și partener la spectacolul caritabil „Suflet de erou” la Palatul Național al Copiilor,  București. Am avut prilejul să premiem doi eroi cu energie gratuită pentru un întreg an.

restart energy si AMVVD

restart energy
restart energy

       Atmosfera a fost foarte plăcută, iar muzica i-a bucurat iremediabil pe eroii veterani ai României. Au urcat pe scenă: Dan Helciug, Tatiana Mayer, Purdea Ovidiu Someș, Florin Vasilică, Corul de copii al Operei Naționale București – Dirijor: Smaranda Morgovan Cristescu – și alți artiști care au încălzit sufletele oamenilor de calitate prezenți la acest eveniment cu suflet de erou.

Asociația Militarilor Veterani AMVVD luptă pentru construirea unui centru de recuperare

       Asociația Veteranilor desfășoară de câțiva ani această campanie pentru a strânge fonduri necesare construirii primului centru de recuperare și refacere din România.  Acest spital este imperios necesar pentru militarii veterani și cei răniți, în urma participării la misiuni în Teatrele de Operații, care au rămas cu sechele fizice si psihice pentru tot restul vieții.

   Momentele cu încărcătură spirituală s-au dezvoltat și în data de 11 noiembrie 2017, când A.M.V.V.D. a depus o coroană de flori și a păstrat  un moment de reculegere pentru veteranii care au murit în lupta pentru libertatea patriei. Evenimentul a avut loc la

Asociatia Militarilor Veterani AMVVD
Asociatia Militarilor Veterani AMVVD

Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii (MECTO), din Parcul Tineretului. Acțiunile asociației vor avea loc și în celelalte 16 sucursale din țară prin depuneri de coroane și interviuri.

      România s-a alăturat Australiei, Canadei, Statelor Unite ale Americii, dar și altor state europene în 2014, prin adoptarea Legii 150/2014, privind modificarea și completarea OUG nr. 82/2006, pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat.

      Participarea personalului Armatei României la misiuni în Teatrele de Operatii se desfășoară în condiții de risc ridicat, iar evenimentele sunt soldate cu pierderi nedorite de vieți sau cu vătămări grave fizice și psihice în rândul militarilor.

 

      Restart Energy va fi în permanență deschis către susținerea unor astfel de cauze nobile și deosebite prin scopul lor. 

Energia ești tu – Suflet de erou!

restart energy si AMVVD