Restart
Economisește X2

Ai asigurat accesul echipelor partenerilor autorizați RESTART ENERGY la intervenții suplimentare

Fără griji la identificarea problemelor din instalația electrică.

De câte ori se arde o siguranță sau ai un scurt pe firele din casa ta te întrebi la cine să apelezi. Nu mai este grija ta de acum încolo. RESTART ENERGY îți oferă ajutorul cu echipele autorizate pentru reparații în cel mai scurt timp. Aici găsești mai multe detalii.

Acces prioritar la serviciul de urgență RESTART 24H sau prin portal online/aplicație mobile

Suntem permanent în contact cu tine prin portalul online, aplicația de pe mobil cât și prin RESTART 24H.

Dorim să avem o comunicare permanentă cu tine, să îți înțelegem nevoile și să te ajutăm rapid și eficient. Îți stăm la dispoziție telefonic sau online prin portalul web sau aplicația de pe mobil.

Call center urgențe/deranjamente distribuție 24/24

Ne poți suna pentru urgențe 24/24h.

Orice problemă întâmpini la furnizarea serviciului de gaze, de energie electrică, sau la sistemul de distribuție trebuie sesizată de urgență la următoarele numere de telefon: URGENȚE GAZ 0749 225 457 sau URGENȚE ENERGIE  0749 225 412. Te vom sprijini înspre soluționarea cât mai rapidă a incidenței.

CLIENȚII NOȘTRI AU URMĂTOARELE MODALITAȚI DE PLATĂ:

La Restart Energy ne dorim să ai libertatea de a alege cum vrei să achiți factura, de aceea vă oferim următoarele modalitați de plată:

 • Online, pe restartenergy.ro fără a fi nevoit sa te conectezi la contul tău.
 • Prin intermediul Portal clienti, în contul tău de client.
 • Prin intermediul aplicației moabile myRestart Android IOS.
 • Ordin de plată, transfer bancar sau direct debit în contul Restart Energy One S.R.L. nr. RO78BTRLRONCRT0329369901 deschis la Banca Transilvania sau în contul nr. RO87BRDE360SV04300923600 deschis la B.R.D.;
 • Prin intermediul echipamentelor ce acceptă numerar (MFM/APT) situate în cele peste 540 de sucursale ale Băncii Transilvania și peste 818 de sucursale ale Băncii B.R.D., din toată țara;
 • Prin intermediul platformelor de Internet Banking, Mobile și Phone Banking puse la dispoziție de Banca Transilvania și Banca B.R.D. (modalitate de plată accesibilă doar clienților Băncii Transilvania și Băncii B.R.D.);
 • Prin intermediul BRD:
  – Ghiseu – cod de bare;
  – Virament bancar;
  – Debit direct intrabancar;
  – Debit direct interbancar;
  – ROBO (scanare cod de bare);
 • Prin intermediul BCR:
  – Ordin de plata, transfer bancar sau direct debit intrabancar in contul Restart Energy One SA nr. RO81RNCB0249152861980001 deschis la BCR;
  – Prin intermediul echipamentelor ce accepta numerar (MFM/APT) situate in cele peste 560 de sucursale BCR din toata tara;
  – Prin intermediul platformelor Click/Touch 24 Banking puse la dispozitie de BCR (modalitate de plata accesibila doar clientilor BCR).
 • Prin intermediul ghișeelor Poșta Română;
 • Prin intermediul factorilor poștali în mediul rural.
 • Prin intermediul rețelei de terminale PayPoint, Payzone si Zebra Pay. Caută locațiile cele mai aproape de tine: PayPoint, Payzone, Zebra Pay;
 • Cu Bitcoin prin Zebra Pay;
 • Prin intermediul centrului de plăți Un-doi;
 • Prin intermediul Orange Money.
Abonamentul de energie este o formă avantajoasă de plată a energiei electrice consumate. În funcție de consumul tău mediu lunar, vei fi încadrat la un tip de abonament care are inclus un consum lunar cât mai apropiat de consumul tău mediu lunar, iar tu vei plăti un preț fix în fiecare lună.
De exemplu, dacă ai un consum mediu lunar de 110 kWh, atunci poți opta pentru abonamentul Home 100, care are inclus un consum lunar de 100 kWh. Astfel, vei plăti în fiecare lună aceeași sumă.

Pentru că astfel vei știi mereu cât ai de plătit în fiecare lună, vei putea să îți planifici mai bine cheltuielile și vei scăpa de problema înțelegerii facturii de energie.

La fiecare 6 luni, în funcție de programul de citire al distribuitorului zonal, se efectuează o regularizare pe baza citirii contorului de curent de către distribuitor. Dacă se constata un consum total pe perioada ce face obiectul regularizării mai mare decât cantitatea contractată, se va trece, dacă este cazul, la abonamentul corespunzator cu consumul inclus cel mai apropiat de consumul real, iar cantitatea de energie consumată în plus față de cea contractată va fi facturată retroactiv la prețul energiei electrice din abonamentul în vigoare.
Dacă se constată un consum total pe perioada ce face obiectul regularizării mai mic decât cel contractat și achitat, furnizorul va compensa în contul facturilor următoare suma plătita în plus de către client.

Un lucru pe care puțini români îl știu este că acum ai libertatea de a-ți schimba GRATUIT furnizorul de energie electrică. Asta înseamnă că dacă nu ești mulțumit de cel actual sau dacă vrei să obții oferte de preț mai bune, poți face acest lucru printr-o simplă apăsare de buton. Schimbarea furnizorului nu presupune nici un fel de întrerupere a serviciului și nu implică nici un risc pentru consumatorul final.Vei putea beneficia de energie și gaz mai ieftine, livrate cu aceeași calitate, dar care te vor ajuta să economisești până la 20% la costurile facturilor.

Schimbarea furnizorului este gratuită pentru client. Noul furnizor se va ocupa de toate demersurile necesare acestei schimbări.

Conform legii, acest lucru nu reprezintă un obstacol în schimbarea furnizorului. Totuși, furnizorul căruia nu i-ai achitat datoriile va putea lua măsuri legale pentru a-și recupera restanțele.

Nu vei ramâne fără energie electrică sau gaz natural din pricina schimbării furnizorului. Instalația de furnizare a energiei și a gazului nu va suferi nici o modificare, așa că nu este nici un motiv pentru care s-ar putea intrerupe furnizarea.

Această schimbare durează 21 de zile de la notificarea furnizorului actual de dorința ta de a schimba furnizorul. După prezentarea notificării tip furnizorului tău actual, noul furnizor va face demersurile necesare.

Actualul tău furnizor nu are dreptul să te penalizeze pentru schimbul de furnizori. Dimpotrivă, este posibil să îți ofere un preț sau condiții mai bune.

Acest lucru nu te va afecta în nici un caz cu întreruperi de energie sau gaz și nici din punct de vedere legal. În cazul în care noul furnizor nu rămâne pe piață, vei fi preluat de un furnizor de ultimă instanță, după care vei putea din nou să îți alegi furnizorul dorit.

Energia reactivă este un tip de energie suplimentară, care este folosită pentru producerea și întreținerea câmpurilor magnetice și care este consumată, alături de energia activă, de receptoarele electrice prevăzute cu bobinaje. Energia reactivă se injectează în rețeaua consumatorilor în momentul în care energia activă este extrasă. Conform Ordinului ANRE nr. 33/2014 pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a obligațiilor de plată a energiei electrice reactive si a prețului reglementat pentru energie electrică reactivă, prețul acesteia este stabilit înte utilizator și operatorul de rețea al acestuia.