RESTART SimpluFix
Abonament de energie electrică

Cu abonamentul de energie electrică RESTART SimpluFix, vei plăti în fiecare lună aceeași sumă la factura de energie electrică.

Dacă consumul tău este mai mic decât ceea ce ai plătit lunar, în momentul regularizării, la 3 sau 6 luni, îți înapoiem întreaga sumă plătită în plus. Simplu, direct, ușor de gestionat, ajută la o mai bună planificare a cheltuielilor lunare. Spre deosebire de alte companii de furnizare energie electrică, la Restart Energy primești înapoi banii plătiți extra și nu îi vei avea blocați sub formă de credit la compania de furnizare.

Nu alegi doar un abonament, alegi nenumărate avantaje:

ABONAMENT DE ENERGIE ELECTRICĂ
Restart SimpluFix
Prețuri cu până la 20% mai mici
Economie reală
Abonament lunar fix cu toate taxele incluse
Pret Fix Energie 12 luni
Sumă lunară fixă de achitat
Toate taxele incluse
Fara costuri si taxe ascunse
Fără tarif de rezervare
Fără estimări
Fără abonamente zilnice
Regularizare la 3-6 luni
Gratuit 57% Energie Verde inclusă
Gratuit Factură Electronică
Gratuit Acces Portal myRestart
100% Transparență
0% Birocrație
+EXTRAOPȚIUNI (selectează-le la calcularea ofertei și vei putea beneficia de reduceri)
Abonamentul de energie este o formă avantajoasă de plată a energiei electrice consumate. În funcție de consumul tău mediu lunar, vei fi încadrat la un tip de abonament care are inclus un consum lunar cât mai apropiat de consumul tău mediu lunar, iar tu vei plăti un preț fix în fiecare lună.
De exemplu, dacă ai un consum mediu lunar de 110 kWh, atunci poți opta pentru abonamentul Home 100, care are inclus un consum lunar de 100 kWh. Astfel, vei plăti în fiecare lună aceeași sumă.

Pentru că astfel vei știi mereu cât ai de plătit în fiecare lună, vei putea să îți planifici mai bine cheltuielile și vei scăpa de problema înțelegerii facturii de energie.

La fiecare 6 luni, în funcție de programul de citire al distribuitorului zonal, se efectuează o regularizare pe baza citirii contorului de curent de către distribuitor. Dacă se constata un consum total pe perioada ce face obiectul regularizării mai mare decât cantitatea contractată, se va trece, dacă este cazul, la abonamentul corespunzator cu consumul inclus cel mai apropiat de consumul real, iar cantitatea de energie consumată în plus față de cea contractată va fi facturată retroactiv la prețul energiei electrice din abonamentul în vigoare.
Dacă se constată un consum total pe perioada ce face obiectul regularizării mai mic decât cel contractat și achitat, furnizorul va compensa în contul facturilor următoare suma plătita în plus de către client.

Un lucru pe care puțini români îl știu este că acum ai libertatea de a-ți schimba GRATUIT furnizorul de energie electrică. Asta înseamnă că dacă nu ești mulțumit de cel actual sau dacă vrei să obții oferte de preț mai bune, poți face acest lucru printr-o simplă apăsare de buton. Schimbarea furnizorului nu presupune nici un fel de întrerupere a serviciului și nu implică nici un risc pentru consumatorul final.Vei putea beneficia de energie și gaz mai ieftine, livrate cu aceeași calitate, dar care te vor ajuta să economisești până la 20% la costurile facturilor.

Schimbarea furnizorului este gratuită pentru client. Noul furnizor se va ocupa de toate demersurile necesare acestei schimbări.

Conform legii, acest lucru nu reprezintă un obstacol în schimbarea furnizorului. Totuși, furnizorul căruia nu i-ai achitat datoriile va putea lua măsuri legale pentru a-și recupera restanțele.

Nu vei ramâne fără energie electrică sau gaz natural din pricina schimbării furnizorului. Instalația de furnizare a energiei și a gazului nu va suferi nici o modificare, așa că nu este nici un motiv pentru care s-ar putea intrerupe furnizarea.

Această schimbare durează 21 de zile de la notificarea furnizorului actual de dorința ta de a schimba furnizorul. După prezentarea notificării tip furnizorului tău actual, noul furnizor va face demersurile necesare.

Actualul tău furnizor nu are dreptul să te penalizeze pentru schimbul de furnizori. Dimpotrivă, este posibil să îți ofere un preț sau condiții mai bune.

Acest lucru nu te va afecta în nici un caz cu întreruperi de energie sau gaz și nici din punct de vedere legal. În cazul în care noul furnizor nu rămâne pe piață, vei fi preluat de un furnizor de ultimă instanță, după care vei putea din nou să îți alegi furnizorul dorit.

Furnizorul nu poate mări prețurile pe durata contractului încheiată cu el. Eventualele majorări care pot avea loc (ale transportului de energie, distribuția energiei, certificate verzi, etc.), sunt controlate în mod direct de ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei) și afectează consumatorii, indiferent de furnizorul cu care ai încheiat contractul de energie electrică.

Energia reactivă este un tip de energie suplimentară, care este folosită pentru producerea și întreținerea câmpurilor magnetice și care este consumată, alături de energia activă, de receptoarele electrice prevăzute cu bobinaje. Energia reactivă se injectează în rețeaua consumatorilor în momentul în care energia activă este extrasă. Conform Ordinului ANRE nr. 33/2014 pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a obligațiilor de plată a energiei electrice reactive si a prețului reglementat pentru energie electrică reactivă, prețul acesteia este stabilit înte utilizator și operatorul de rețea al acestuia.