Scroll Top

ANRE propune un proiect de instalare a contoarelor inteligente

anre-instalare-contoare-inteligente

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a pus în scenă un proiect prin care se implementează instalarea de contoare inteligente pentru consumatorii de energie electrică.

Se demarează un întreg proiect prin care se vor instala sisteme de măsurare inteligentă (SMI). Are loc în 2 etape: prima în perioada 2017-2020, iar cea de-a doua între 2021-2026. Prima fază presupune că distribuitorii vor instala contoare inteligente la cel puţin 30% din numărul total de consumatori, iar în a II-a etapa restul de contoare. Se preconizează că la sfârşitul ultimului an de implementare toţi consumatorii vor beneficia de aceast proiect.

Proiect de peste jumătate de miliard de euro

Distribuitorii sunt obligaţi să informeze consumatorii despre beneficiile sistemelor inteligente de măsurare, precum şi despre planul şi calendarul de implementare a acestora. Totul va fi transmis prin diferite modalităţi, astfel este permisă afişarea la punctele unice de contact, pagina oficială pe internet, campanii de informare în mass-media locală şi naţională, distribuirea de materiale informative specifice: instrucţiuni, manuale de utilizare.

Consumatorul poate refuza instalarea unui contor SMI

Evident, există şi posibilitatea de alegere. Consumatorii pot refuza instalarea unui contor integrat în SMI, deoarece pentru acest proiect distribuitorul are nevoie de acordul consumatorului.

Pentru consumatorul care refuză schimbarea contorului, facturarea consumului de energie electrică se realizează pe baza autocitirii.

Restart Energy îţi oferă economie cu contoare inteligente wireless

Restart Energy a realizat cercetari complexe pe parcursul a 2 ani de zile pentru contoarele inteligente wireless oferite clienţilor săi. S-au demarat teste pentru siguranţa în laborator şi s-a obţinut certificare CE. Ai oportunitatea să vezi consumul în timp real direct pe telefonul tău, faci economie şi eşti complet mulţumit. Contorul se instalează pe tabloul general, fără a aduce modificări acestuia. Datele sunt transmise către servere şi astfel poţi vizualiza atât calitatea, cât şi cantitatea consumului.

Te vei putea convinge de costurile energiei electrice, care la Restart Energy sunt cu până 20% mai mici faţă de cele actuale, schimbarea furnizorului este gratuită, iar contoarele wireless întregesc oferta într-una cu totul originală. Ai parte de asistenţă şi atenţie din partea echipei 24 de ore din 24, deci orice nelămurire, problemă şi deranjament ai avea se va rezolva în cel mai scurt timp.