Scroll Top

Restart Energy implementează un proiect de sisteme fotovoltaice în valoare de peste 600.000 euro pentru compania Elis Pavaje

Restart Energy implementează un proiect de sisteme fotovoltaice  în valoare de peste 600.000 euro pentru compania Elis Pavaje. Armand Domuta, Restart Energy: „Tot mai multe companii din România sunt atrase de ideea de independență energetică în contextul exploziei prețurilor la energie, vizând în același timp atingerea țintelor de sustenabilitate”

  • Investiție în valoare de peste 600.000 euro, ce urmează a fi amortizată în mai puțin de 4 ani
  • 855 de panouri, construite pe o suprafață de 5.070 mp, cu o putere de 834,50 kWp
  • Energia solară produsă va acoperi aprox 18% din consumul companiei
  • Panourile solare vor produce 23.565 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor de 7.069.500 euro și o diminuare a emisiilor de CO2 cu 5.925 tone.  In acest fel se aduc beneficii din atribute de mediu de peste 5 milioane de euro
  • Fotogeneratarele voltaice vor fi montate pe acoperișul halelor din trei locații

 

București, Timișoara, februarie 2022: Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, anunță semnarea unui contract în valoare de peste 600.000 de euro cu firma Elis Pavaje, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere cumulată de 834,50 kWp.

Proiectul presupune instalarea a 1.855 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 5.070 mp, pe acoperișul halelor din trei locații, situate în județele Alba, Neamț și Prahova. Generatorul fotovoltaic va produce 23.565 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de 3.211.450 euro. Astfel, investiția companiei în valoare de peste 600.000 de euro va fi amortizată în mai puțin de 4 ani.

Investiția urmărește acoperirea a 18% din necesarul de energie al Elis Pavaje și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu 5.925 tone precum și beneficii de peste 5 milioane de euro pentru mediul înconjurător, în următorii 25 de ani.

„Mă bucur să văd un interes crescut al companiilor românești, mari și mici, pentru investiții în energie verde. În prezent, sistemele fotovoltaice reprezintă una dintre cele mai sigure și eficiente modalități  de a produce energie curată, pentru o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreținere. De fapt, sistemele fotovoltaice sunt atât de competitive încât costul de producție a energiei solare pentru o centrală nouă care necesită și amortizarea investiției este de două ori mai mic decât costul energiei produse într-o centrală pe cărbune sau alte forme de combustibil fosil care a fost deja amortizată. În același timp, cei care investesc în energie verde primesc  credite de carbon tokenizate pe platforma RED, aferente energiei regenerabile consumate”, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy.

“Energia verde este energia viitorului. Suntem datori să manifestăm grijă și să depunem eforturi permanente pentru menținerea unei societăți sustenabile. Investiția în energie verde este o soluție necesară pentru protejarea mediului și cât se poate eficientă din perspectivă de business. Producția proprie de energie regenerabilă permite companiilor realizarea unor costuri operaționale mai mici, dar asigură și independență, cu atât mai importantă azi, în condiții de piață instabile”, spune Emil Goţa, director general Elis Pavaje.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.

 


 

Despre Restart Energy

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică, cu capital mixt românesc-american, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 40.000 de clienți persoane fizice  și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia.

 

Despre Elis Pavaje

Compania a fost înființată în 1991, ca o mică afacere de familie, cu o producție zilnică de doar 6 mp, realizată pe un utilaj artizanal. În prezent, Elis Pavaje înseamnă o echipă de aproape 600 de oameni și o producție zilnică de peste 20.000 mp în patru unități de producție din județele Alba, Prahova și NeamțElis Pavaje face parte din grupul de firme Elis, deținute de familia Goța, în localitatea Petrești, jud. Alba. Pe lângă cele 4 fabrici de pavele și produse prefabricate din beton vibropresat, care activează sub denumirea Elis Pavaje, din grup fac parte și alte companii care furnizează agregate de carieră sau balastieră, beton asfaltic,  pentru producția prefabricatelor din beton, în lucrările realizate de către Elis Pavaje și pentru vânzare.

 

***

 

Contact:

Diana Iosu

Corporate Communication Senior Advisor, DiFine PR

[email protected]

+40 784 222 555