Servicii integrate de energie de la
experți, acum și pentru locuința ta

Acoperire națională. Consultanță gratuită.
Serviciu de monitorizare gratuit după instalare.
Beneficiază de oferta promoțională cu 25% discount la kit-urile fotovoltaice de la Restart Energy.
Calculează oferta

Kit-uri profesionale de panouri fotovoltaice

Cu ajutorul kit-urilor noastre de panouri fotovoltaice de ultimă generație, îți transformi casa rapid într-o sursă inepuizabilă de energie verde. 

Alege kit-ul care se potrivește nevoilor tale.

 Garanție pentru randament, durabilitate și calitate

Garanții

Tehnologia noastră de ultimă generație garantează eficiență energetică maximă și amortizare rapidă a cheltuielilor tale.
Cere oferta personalizată

Cum îți reduci factura de energie?

Calculează economia ta
Calculează economia ta

Componentele kit-ului tău fotovoltaic

Amortizarea investiției în 3-5 ani

Obține ușor finanțarea

Dacă ești în căutare de finanțare pentru panourile tale fotovoltaice, suntem aici să te ajutăm. Ai opțiunea să alegi dintre partenerii noștri de finanțare pentru a găsi creditul potrivit pentru kit-urile fotovoltaice, făcând astfel tranziția către energie verde și mai accesibilă.
Prin investiția în panouri fotovoltaice acum, nu doar că beneficiezi de eficiență energetică imediată, dar construiești și un viitor independent energetic și îți reduci costurile la energie pe termen lung.

Parteneri de finanțare:

Solicită oferta personalizată

De ce să alegi kit-urile solare de la Restart Energy?

Mobilarea acoperișului tău

Pregătim mobilarea acoperisului încă din etapa de ofertare, ca sa vezi cum arată panourile pe acoperișul casei tale. Montarea panourilor fotovoltaice reprezintă o etapă crucială în procesul de instalare a sistemelor solare, fiind necesară o abordare tehnică și profesională pentru a asigura eficiența energetică, durabilitatea și siguranța instalației.

Peste 15 ani expertiză

Echipa Restart Energy are peste 15 ani experiență în domeniul energiei, cu un istoric de succes în dezvoltarea, punerea în funcțiune și operarea a 127 de instalații fotovoltaice.

Alături de tine și după instalare

La achiziția Kit-ului Fotovoltaic de la Restart Energy, beneficiezi de serviciul de monitorizare pentru 24 de luni gratuit, oferit de echipa noastră.
Cere ofertă

Alătură-te și tu celor peste 120 de clienți care ne-au ales

+0
proiecte fotovoltaice
implementate cu succes
+0
miliard kWh
furnizați
+0
tone CO2
evitate
+0
clienți mulțumiți
+0
companii
care ne-au ales
+0
ani de experiență
în industrie

Economia circulară 
la putere maximă

Monitorizăm producția, consumăm energia inteligent, reducem amprenta de carbon

Platforma RED redefinește accesul la energia regenerabilă în România, oferind soluții inovatoare pentru o economie circulară eficientă. Prin monitorizarea producției de energie și promovarea unui consum inteligent, platforma contribuie activ la reducerea amprentei de carbon, susținând astfel inițiativele de protecție ale mediului. 

Platforma RED transformă energia în favoarea ta

Misiunea noastră este să valorificăm energia verde într-un mod care să aducă recunoaștere și beneficii prosumatorilor. 

Întrebări
FRECVENTE

Scopul nostru este să te ajutăm să faci o alegere informată și să beneficiezi la maxim de energia solară. Ne poți contacta oricând, gratuit, pentru a primi informații și consultanță personalizată pe nevoia ta.

Funcționarea și eficiența sistemelor fotovoltaice:

1. Ce reprezintă un sistem fotovoltaic?

Un sistem fotovoltaic este acel sistem electric care convertește energia luminoasă în energie electrică prin intermediul celulelor fotovoltaice. Sistemul conține mai multe componente: panouri solare, invertoare, contor inteligent, sistem de prindere și alte accesorii necesare instalării (conectori solari, cabluri, tub protecție, întrerupătoare automate, etc). În plus, ai opțiunea de a adăuga baterii de stocare a energiei, controlere de încărcare și alte accesorii în funcție de evaluarea efectuată pe baza nevoilor tale de energie.

2. Cum funcționează o celulă fotovoltaică?

Celula fotovoltaică este unitatea care compune panoul, absoarbe radiațiile solare și are rolul de a transforma energia solară în energie electrică. Cu cât dispui de radiații solare mai intense și mai uniforme la contactul cu celulele fotovoltaice, cu atât sistemul tău este mai eficient.

3. Ce avantaje și dezavantaje îți oferă un sistem fotovoltaic?

Avantajele oferite de un sistem fotovoltaic:

 • Faci economii la factura de energie electrică;
 • Folosești o sursă nouă de energie verde;
 • Dispui de independență energetică față de rețeaua națională;
 • Ai o durată mare de funcționare;
 • Dispui de surplus de energie care poate fi injectat în rețea și compensat ori stocat în baterii;
 • Ai costuri minime de operare și întreținere.

Dezavantajele unui sistem fotovoltaic:

 • Vei avea costuri mari și o durată de amortizare a investiției mai mare;
 • Trebuie să dispui de suficient spațiu necesar instalării sistemului fotovoltaic;

Ține cont că producția este mai scăzută pe timp de iarnă ori în zile înnorate, dar se compensează prin producția ridicată din zilele însorite.

4. Este locația/acoperișul tău propice pentru un sistem fotovoltaic?

Locația amplasării este foarte importantă pentru eficiența sistemului; zonele sudice au o energie solară mai mare decât cele nordice. 

Orientarea, structura pentru susținerea greutății instalației, înclinația acoperișului, dar și umbrirea sunt factori cheie în determinarea sistemului fotovoltaic optim casei tale.

5. Ce perioadă de viață îți este asigurată pentru un sistem fotovoltaic?

Panourile solare au o durată de viață între 25 și 30 de ani, urmând ca după această perioadă să își piardă din eficiență. Pentru a identifica perioada de garanție a panourilor, consultă secțiunea garanții.

6. Câtă energie vei produce anual utilizând un sistem fotovoltaic?

Un sistem fotovoltaic poate produce în medie între 1000 și 2000 kWh/an. Această producție poate varia semnificativ în funcție de locația ta, dar și de condițiile meteorologice.

7. Ce se întâmplă cu sursa ta de energie verde în zilele înnorate?

În zilele înnorate, sursa ta de energie verde nu își va opri producția complet. Panourile solare de ultimă generație sunt concepute să producă energie chiar și atunci când cerul este acoperit de nori, deoarece radiațiile solare sunt prezente în atmosferă și în aceste condiții. Mai mult, ploaia poate îmbunătăți funcționarea panourilor solare prin curățarea lor de praf și impurități, astfel că sistemul tău fotovoltaic poate continua să genereze energie, chiar și în zilele cu vreme înnorată.

8. Sistemele fotovoltaice îți generează costuri mari de operare?

Sistemele fotovoltaice implică inițial costuri mai ridicate de achiziție și instalare, în schimb, vei beneficia de costuri operaționale reduse pe termen lung. După instalare, acestea necesită întreținere minimă și au o durată de viață lungă, ceea ce le face mai rentabile pentru tine pe termen lung în comparație cu alte surse de energie.

9. Ce acțiuni de mentenanță trebuie sa ai în vedere?

Pentru a te asigura că sistemul tău fotovoltaic funcționează corect, mentenanța lui este foarte importantă. Această mentenanță constă în curățarea periodică pentru îndepărtarea particulelor care pot afecta absorbția luminii solare, verificarea conexiunilor electrice și monitorizarea performanței sistemului. De asemenea, este important să înlocuiești sau să repari componentele defecte și să verifici sistemul de fixare pentru stabilitate.

Procesul de instalare și documentația necesară:

10. La ce etape de instalare trebuie să te aștepți pentru a te bucura de panourile solare? 

Instalarea panourilor solare presupune ca locația ta să fie evaluată pentru alegerea kit-ului optim de panouri, instalarea suportului de montare, atașarea panourilor, conectarea la invertoare și, în final, la rețeaua electrică. Este important să reții că instalarea sistemului fotovoltaic va fi realizată de către profesioniști acreditați.

Aspecte legate de utilizare și administrare:

11. Ce înseamnă și ce presupune fiecare tip de instalație (on-grid / off-grid și hibrid)?

Există trei tipuri principale de instalații:

 • On-grid: Conectate la rețea publică pentru a furniza și a primi energie electrică. Sunt ideale dacă dorești să utilizezi energie solară și să vinzi surplusul către rețea.
 • Off-grid: Funcționează independent de rețeaua publică, folosind baterii pentru a stoca energia solară pentru utilizare ulterioară. Potrivită dacă ai o locație izolată sau dacă îți dorești independență energetică completă.

Hibrid: Combină caracteristicile sistemelor on-grid și off-grid, permițând conectarea la rețea și utilizarea bateriilor pentru stocarea energiei. Sunt flexibile și pot asigura continuitatea alimentării în cazul lipsei de soare sau a unei pene de curent.

12. Cum poți să monitorizezi producția de energie a panourilor solare după instalarea acestora?

Vei putea accesa propriul cont în portalul digital pentru a monitoriza în timp real producția de energie a instalației solare.

13. Cum funcționează RESTART SOLAR?

Restart Energy îți oferă consultanță gratuită pentru analiza potențialului solar, îți pregătește oferta care conține și soluții de finanțare, se ocupă de proiectare, avizare, instalare și livrarea produsului, precum și de supravegherea instalației tale solare.

14. De ce este rentabil pentru tine să alegi RESTART SOLAR?

RESTART SOLAR este rentabil deoarece prin consumul energiei produse local de panouri, ți se va deconta energia activă efectivă din factură. Tarifele reglementate (transport, distribuție, cogenerare, accize) se vor plăti în continuare pentru energia consumată.

15. Poate instalația fotovoltaică să îți producă toată energia consumată?

Nu, instalația fotovoltaică produce doar în timpul zilei și va fi dimensionată astfel încât cel puțin 90% din producție să fie consumată local de către tine.

16. Dacă instalația solară produce energie doar în timpul zilei, de unde îți procuri restul de energie necesară?

Pentru cantitatea de energie electrică care nu este acoperită de producție, Restart Energy realizează serviciul de furnizare energie electrică din rețeaua de distribuție. De reținut este că surplusul de energie electrică produsă este înregistrat de contor și transmis de operatorul de rețea către furnizor, care realizează compensarea cantitativă între energia produsă și energia consumată, în conformitate cu condițiile contractului de prosumator și cu legislația în vigoare. Dacă în luna x vei produce mai multă energie decât consumi:

– Aceasta va fi calculată pentru compensare cantitativă în lunile următoare, în cazul în care vor fi luni în care consumul tău va fi mai mare decât producția;

– Se va face o plată compensatorie după 24 de luni de la data emiterii facturii pentru energia suplimentară, în cazul în care aceasta nu a fost utilizată pentru decont cantitativ.

*În situația în care dorești încetarea contractului de furnizare/prosumator înainte de împlinirea celor 24 de luni, plata compensatorie pentru energia suplimentară se realizează la încheierea contractului de prosumator.

17. Ai nevoie de baterii / acumulatori pentru sistemul meu fotovoltaic?

Bateriile sunt utile pentru stocarea energiei solare pentru utilizare ulterioară, precum în timpul nopții sau în zilele înnorate, și pot contribui la creșterea independenței tale energetice. Este important să îți evaluezi nevoile de energie și să consulți un specialist înainte de a alege bateriile, ținând cont și de costurile inițiale și de întreținere.

Aspecte legate de prosumatori și aspecte financiare:

18. Cum devii prosumator?

Poți deveni prosumator urmând acești pași:

 1. Avizare și proiectare pentru kit-ul selectat
 2. Montare kit potrivit nevoilor casei tale
 3. Dosar pentru obținerea calității de prosumator
 4. Montare contor și punerea sub tensiune pentru probe
 5. Emitere certificat de racordare si semnare contract de prosumator

19. Ce este un prosumator?

Prosumatorul este acea persoană care produce și consumă energie electrică în același timp. Prosumatorul produce energie electrică pentru consum propriu din surse regenerabile, dar are și posibilitatea de a stoca/vinde energia produsă de propriile instalații.

20. În cât timp îți poți recupera investiția?

Perioada de recuperare a investiției în energie solară poate varia în funcție de factori precum costul inițial, subvențiile disponibile și prețul energiei. Dacă ai montat sistemul fotovoltaic într-o zonă cu soare abundent și tarife energetice ridicate, recuperarea investiției poate dura între 5 și 10 ani, în timp ce în zonele cu costuri energetice mai mici și mai puțină expunere la soare, poate dura 15-20 de ani sau mai mult. Este important să evaluezi atent costurile și beneficiile înainte de a lua o decizie.

Contactează-ne acum