Scroll Top

Panouri solare: producător și consumator în același timp

Panouri solare: producător și consumator în același timp

Metodele moderne de producere a energiei electrice oferă oricui șansa de a deveni propriul producător de energie. Acest lucru este avantajos, mai ales dacă este vorba despre un consum mare, așa cum este în cazul unui business. Energiile regenerabile, precum energia solară, sunt din ce în ce mai folosite și apreciate. Ele reprezintă o alternativă eco-friendly și favorabilă din punct de vedere financiar pentru utilizatori.

Ceea ce permite transformarea energiei solare în energie verde este instalarea de panouri solare. Acestea nu emit emisii poluante în atmosferă și te scutesc de plăți către alți furnizori de energie.

Dacă ideea îți surâde, recomandat este să stai de vorbă cu specialiștii noștri pentru ca tu să afli mai multe informații, iar noi să îți propunem o ofertă personalizată, care să se potrivească afacerii tale. Însă, înainte de asta, este util să afli concret cum te ajută panourile solare să devii producător de energie electrică și, totodată, consumator.

Panourile solare: energie verde produsă chiar de tine

Panourile solare se instalează pe acoperiș sau pe sol, captează radiațiile solare și le transformă, ulterior, în energie electrică. Acest lucru înseamnă că nu vei mai depinde de energia convențională furnizată de diverși distribuitori, ci, dimpotrivă, vei consuma direct energia produsă de sistemele tale solare. Mai mult decât atât, poți deveni tu însuți distribuitor: în cazul în care volumul de energie produs este mai mare decât cel pe care tu îl consumi, surplusul este integrat în rețea și vei fi recompensat financiar de către noi pentru acesta.

Cum faci economie cu panourile solare

Să fii propriul producător de energie este avantajos din toate punctele de vedere. Economia se va resimți în timp. În primul rând, ia în calcul faptul că, în cazul energiei convenționale, plătești nu doar energia propriu-zisă, ci și taxele care se adaugă pentru transport și nu numai. În cazul panourilor solare, este nevoie doar de o investiție inițială care acoperă panourile propriu-zise, sistemul de instalații, montarea. Ulterior, panourile vor produce energia pe care tu o vei consuma, iar în aproximativ 5 ani investiția se va amortiza. De exemplu, o investiție de 90 000 de euro te va ajuta să economisești 18 000 de euro pe an. Investiția necesară depinde, însă, de nevoile afacerii tale și de mai multe criterii specifice.

În ceea ce privește funcționarea ulterioară a panourilor, ai parte de tot suportul necesar din partea noastră. Ne ocupăm de mentenanță, iar în cazul unei posibile defecțiuni specialiștii noștri vor fi notificați și vor veni să rezolve problema în cel mult 24 de ore. Perioada de garanție pentru instalație este de 10 ani, iar cea pentru panouri este de 25 de ani, așa că, și din acest punct de vedere, nu există motive de îngrijorare.

Suntem aici dacă îți dorești și tu să devii propriul tău producător de energie electrică verde și să faci economii semnificative pentru afacerea ta. Contactează-ne și te vom ajuta cu tot ce ai nevoie: informații, răspunsuri, recomandări, ofertă personalizată.

Related Posts