Întrebări frecvente

Consultă lista noastră de mai jos, sau dacă ai o întrebare specială, te rugăm să contactezi serviciului de relaţii cu clienţii.

Un lucru pe care puțini români îl știu este că acum ai libertatea de a-ți schimba GRATUIT furnizorul de energie electrică. Asta înseamnă că dacă nu ești mulțumit de cel actual sau dacă vrei să obții oferte de preț mai bune, poți face acest lucru printr-o simplă apăsare de buton. Schimbarea furnizorului nu presupune nici un fel de întrerupere a serviciului și nu implică nici un risc pentru consumatorul final.Vei putea beneficia de energie mai ieftină, livrată cu aceeași calitate, dar care te va ajuta să economisești până la 20% la costurile facturilor.

Schimbarea furnizorului este gratuită pentru client. Noul furnizor se va ocupa de toate demersurile necesare acestei schimbări.

Conform legii, acest lucru nu reprezintă un obstacol în schimbarea furnizorului. Totuși, furnizorul căruia nu i-ai achitat datoriile va putea lua măsuri legale pentru a-și recupera restanțele.

Nu vei ramâne fără energie electrică  din pricina schimbării furnizorului. Instalația de furnizare a energiei nu va suferi nici o modificare, așa că nu este nici un motiv pentru care s-ar putea intrerupe furnizarea.               

Această schimbare durează 21 de zile de la notificarea furnizorului actual de dorința ta de a schimba furnizorul. După prezentarea notificării tip furnizorului tău actual, noul furnizor va face demersurile necesare.

Actualul tău furnizor nu are dreptul să te penalizeze pentru schimbul de furnizori. Dimpotrivă, este posibil să îți ofere un preț sau condiții mai bune.

Acest lucru nu te va afecta în nici un caz cu întreruperi de energie și nici din punct de vedere legal. În cazul în care noul furnizor nu rămâne pe piață, vei fi preluat de un furnizor de ultimă instanță, după care vei putea din nou să îți alegi furnizorul dorit.

Energia reactivă este un tip de energie suplimentară, care este folosită pentru producerea și întreținerea câmpurilor magnetice și care este consumată, alături de energia activă, de receptoarele electrice prevăzute cu bobinaje. Energia reactivă se injectează în rețeaua consumatorilor în momentul în care energia activă este extrasă. Conform Ordinului ANRE nr. 33/2014 pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a obligațiilor de plată a energiei electrice reactive si a prețului reglementat pentru energie electrică reactivă, prețul acesteia este stabilit înte utilizator și operatorul de rețea al acestuia.