11.07.2023

Ce reduceri de costuri estimate pot produce investițiile în panouri fotovoltaice

Tot mai multe gospodării și afaceri decid să instaleze sisteme solare fotovoltaice pentru a obține reduceri la facturile la electricitate și a beneficia de economii pe termen lung.

Deși investiția inițială într-un astfel de sistem poate părea mare, la prima vedere, economiile estimate generate pe durata sa de viață de peste 20 de ani, prin energia electrică gratuită produsă, pot compensa cu vârf aceste costuri. Iată câteva dintre economiile pe care le pot produce instalațiile de panouri fotovoltaice. Acestea depind însă de calitatea tehnologiei, numărul de dispozitive, orientarea geografică, printre altele.

• Economii anuale mari din electricitatea gratuită după ce sistemul își amortizează inițiala investiție (de obicei în 8-10 ani).

• Prețurile energiei electrice au o tendință ascendentă, sporind șansele amortizării inițialei investiții.

• Stimulente guvernamentale precum credite fiscale și subvenții pot reduce costul de achiziție cu până la 50%, accelerând perioada de amortizare.

• Majoritatea sistemelor acoperă cel puțin 30% din consum, reducând semnificativ factura anuală. Cu cât sistemul este mai mare, cu atât economiile sunt mai mari.

• Eficientizarea panourilor solare și a invertoarelor oferă randamente mai bune, conducând la economii mai mari pe termen lung.

În medie, un sistem de panouri solare se amortizează în 8-10 ani prin evitarea costurilor cu energia, deși timpul de amortizare variază în funcție de dimensiunea sistemului, de tarifele de electricitate și de alți factori.

După ce sistemul este amortizat, energia electrică generată este în esență gratuită, ceea ce duce la economii semnificative pe durata de viață de 25-30 de ani a panourilor solare.

REDUCERI CONSISTENTE PRIN PANOURILE FOTOVOLTAICE

S-a observat că proprietarii de locuințe obișnuiți din SUA realizează economii anuale de 800-2.500 de dolari în ceea ce privește costurile anuale de electricitate datorită unui sistem de panouri solare, economiile crescând în timp, pe măsură ce tarifele la electricitate cresc. Sistemele comerciale pot economisi mult mai mult.

În medie, un sistem de panouri solare performant compensează aproximativ 80% din consumul anual de electricitate al unei locuințe, deși acest procent poate varia semnificativ în funcție de dimensiunea sistemului, de consumul casnic și de alți factori. Sistemele mai mari compensează mai mult consumul.

Pe lângă faptul că evită costurile pentru energia electrică achiziționată, sistemele de panouri solare evită, de asemenea, taxele de transmisie și distribuție de la companiile de utilități. Acestea pot reprezenta în jur de 15-30% dintr-o factură de electricitate obișnuită.

reduceri
Poți face multe reduceri de costuri apelând la energia verde produsă de panourile fotovoltaice

Stimulentele guvernamentale, cum ar fi creditele fiscale, reducerile și stimulentele bazate pe performanță, pot reduce costurile inițiale ale instalațiilor solare cu 20-50%, accelerând timpul de recuperare a investiției și potențialul de economisire pe toată durata de viață.

Alți factori, cum ar fi modificările ratelor de compensare a contorizării nete (acolo unde este cazul), creșterea prețurilor la electricitate și degradarea performanței sistemului în timp, au un impact asupra perioadei de amortizare și a economiilor reale realizate. – Reducerile de costuri realiste iau în considerare dimensiunea sistemului, stimulentele, degradarea performanței, previziunile privind tarifele de energie electrică, costurile de înlocuire și alte variabile în modelare.

Dacă vrei să afli cum poți ajunge la reduceri de costuri și la ce nivel, pentru afacerea sau pentru casa ta, întreabă specialiștii de la Restart Energy.

Te-ar putea interesa și