09.07.2024

Cele mai valoroase 5 lecții învățate după 10 ani în energiile curate

Aniversând un deceniu de activitate, liderul pieței de prosumatori din România, compania Restart Energy, trage linie și delimitează principalele concluzii după o experiență bogată în domeniul regenerabilelor.

  1. Importanța educării și conștientizării clienților este una din lecțiile fundamentale. Doar prin transparență maximă și oferirea tuturor informațiilor relevante și adecvate proiectului propus, clienții cu care lucrăm pot lua cele mai bune decizii pentru simplificarea tranziției lor energetice. De aceea, și noi continuăm să ne auto-educăm și mai ales să învățăm din fiecare experiență, pentru a putea oferi o expertiză relevantă și utilă clienților, colaboratorilor și investitorilor.
  2. Necesitatea de a avea soluții flexibile, adaptate fiecărui context, indiferent de dimensiuni sau capacități. Portofoliul variat al companiei a facilitat tranziția activă a mii de gospodării și firme, fiecare cu specificul său – pornind de la caracteristicile zonei, la ale proiectului, șamd.
  3. Tranziția către un workflow bazat pe digitalizare și utilizarea IoT-ului în optimizarea producției și distribuției de energie. Platforma GREEN fin-tech permite monitorizarea și previzionarea exactă a consumului/producției și tranzacționarea flexibilă a excedentelor. Platforma GREEN conectează la distanță și monitorizează in timp real producția și consumul clienților săi prosumatori. Integrarea senzorilor inteligenți în sistemele fotovoltaice, eoliene sau de stocare transmit permanent date despre nivelul de generare a energiei. Ulterior, datele sunt centralizate într-un tabel online, oferind vizibilitate completă asupra bilanțurilor energetice. Platforma realizează și previziuni în timp real, pe baza condițiilor meteorologice, optimizând consumul.
  4. Consolidarea relațiilor cu autoritățile locale pentru susținerea proiectelor comunitare de mică anvergură este esențială. Atât procesul depunerii avizelor, cât și negocierile au nevoie de mult mai puțin timp de soluționare și implementare odată ce se instalează încrederea din partea autorităților.
  5. Importanța deschiderii pieței și promovării concurenței, benefice atât consumatorilor, cât și dezvoltării accelerate a sectorului regenerabil. Fără alte companii cu care să ne putem compara, atât la nivel național, cât și la nivel european sau internațional, evoluția metodelor și tehnologiilor noastre ar fi mult mai lentă și mai comodă decât rapiditatea cu care evoluează domeniul. Astfel, ne putem menține la cote de exigență cât mai înalte.

Aceste lecții vor continua să optimizeze modelul de business al Restart Energy pentru o tranziție energetică cât mai rapidă și echitabilă. Apelează oricând la serviciile echipei noastre – aici!

Te-ar putea interesa și