19.07.2024

Cum pot ajuta soluțiile IT & digitalizarea accelerarea proiectelor regenerabile?

Cum poate tehnologia să dea o mână de ajutor proiectelor verzi, într-un mod rapid și mai eficient? Aici intră în joc soluțiile IT și digitalizarea. Există câteva metode facile prin care soft-urile și datele înregistrate în timp real ne pot accelera energia regenerabilă:

În primul rând, prin senzori integrați și platforma Cloud, putem monitoriza permanent fermele eoliene/solare și să intervenim imediat în momentul în care apar unele erori. Prin previziuni meteorologice detaliate știm cu exactitate, în timp real, când bate vântul sau este prezent soarele.

Cu IoT și automatizare, rețelele inteligente pot integra optim surplusurile verzi și să redistribuie instantaneu consumul acolo unde trebuie.

Digitalizând toți clienții cu panouri fotovoltaice casnice, îi putem conecta într-o comunitate energetică smart unde fiecare watt contează. O comunitate închegată ajunge în punctul în care se poate autosusține fără nevoia de a interveni la fiecare problemă.

Cu realitate augumentată, întreținerea e mai ușoară, iar prin simulări 3D putem testa noi proiecte regenerabile înainte de implementare. Așadar, soluțiile de digitalizare reprezintă un atu pe care orice companie de viitor și le dorește cât mai prezente și eficiente.

Haide în lumea Restart Energy, unde viitorul este mai aproape de tine și de afacerea ta fotovoltaică!

Te-ar putea interesa și