Energie electrica
Pas cu pas: Cum poți trece la energie verde cu Restart Energy
Cum funcționează facturarea inteligentă a energiei verzi
În era digitalizării, facturarea inteligentă reprezintă un pas esențial în simplificarea și optimizarea consumului de energie. Pentru utilizatorii de energie verde, acest proces nu doar că face gestionarea facturilor mai eficientă, ci aduce și beneficii ecologice și economice. Restart Energy îți explică în detaliu cum funcționează facturarea inteligentă și de…
Mituri și realități despre energia regenerabilă – Restart Energy
Energia regenerabilă este un subiect intens discutat, fiind considerată soluția pentru un viitor sustenabil. Totuși, numeroase mituri și concepții greșite înconjoară acest domeniu, ceea ce poate influența negativ percepția publicului. Restart Energy îți prezintă adevărul despre energia regenerabilă, demontând cele mai comune mituri și evidențiind realitățile din spatele acestei tehnologii.…
De ce companiile industriale aleg soluțiile de eficiență Restart Energy
Într-o lume tot mai conștientă de impactul asupra mediului și de nevoia de a economisi resurse, eficiența energetică a devenit un subiect de maximă importanță pentru companiile industriale. Ele caută soluții pentru a reduce costurile operaționale și pentru a optimiza consumul de energie, fără a compromite calitatea sau productivitatea. Restart…
Cum definim conceptul de tranziție energetică și care sunt pașii concreți pentru transformarea sectorului
Nivelurile emisiilor globale de dioxid de carbon (CO2) trebuie reduse la jumătate până în 2030, astfel încât să poată fi evitată creșterea frecvenței și a gravității fenomenelor climatice extreme. În 2015, liderii mondiali s-au reunit la summitul Organizației Națiunilor Unite de la Paris și s-au angajat să utilizeze cele mai…
Avantajele și dezavantajele sistemelor fotovoltaice hibride
Sistemele fotovoltaice hibride combină atât funcționalitatea off-grid (prin adăugarea bateriilor), cât și conectarea la rețea prin invertoarele specializate. Acest tip de sistem utilizează panouri fotovoltaice pentru a transforma energia solară în energie electrică. Totodată, integrează și alte surse de energie și tehnologii de stocare pentru a asigura o sursă continuă…
Cum este construit un modul solar?
Panourile solare sunt elementul central al oricărui sistem fotovoltaic de producere a energiei electrice din surse regenerabile. Însă mai puțini știu că un modul solar ascunde o ingenioasă structură internă de zeci sau sute de componente microscopice. Este o forță a tehnologiei moderne, rezultatul a zeci de ani de cercetare…
Avantajele instalării unei centrale fotovoltaice în mediul rural
Dacă în mediul rural rețelele electrice lasă adeseori de dorit, iar facturile la curent sunt mari, centralele fotovoltaice rămân una dintre cele mai inteligente soluții pentru producerea propriei energii curate în gospodărie. Față de viața urbană, la țară ai avantajul suprafețelor mari care pot fi valorificate pentru instalarea panourilor solare.…
Cum a evoluat industria fotovoltaică în ultimii 10 ani
În ultimul deceniu, industria fotovoltaica și a echipamentelor solare a avut o dezvoltare explozivă, revoluționând sectorul energetic. Acest progres este produsul mai multor factori: scăderea accelerată a costurilor, creșterea eficienței modulelor și maturizarea soluțiilor de stocare a energiei. În 2012, panourile solare abia începeau să devină o alternativă viabilă la…