- Investiție în valoare de 195.000 de euro ce urmează a fi amortizată în aproximativ 3 ani de zile
- 656 de panouri, construite pe o suprafață de 3.000 mp, cu o putere de 295,2 kWp
- Panourile solare vor produce 8.225 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia de peste 1,64 milioane de euro
- Reducerea emisiilor de CO2 cu 103 tone pe an și scăderea deșeurilor radioactive anuale cu 1 kg pe an
- Fotogeneratoarele voltaice vor fi montate pe acoperișul unității de producție Metalul Mesa din municipiul Salonta, județul Bihor
București, Timișoara, 25 noiembrie 2022: Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, anunță semnarea unui contract în valoare de 195.000 de euro cu compania Metalul Mesa, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere de 295,2 kWp.
Noul proiect presupune instalarea a 656 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 3.000 mp, pe acoperișul unității de producție Metalul Mesa din municipiul Salonta, județul Bihor.
Generatorul fotovoltaic va produce 8.225 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de peste 1,64 milioane de euro. Investiția va fi amortizată în aproximativ 3 ani.
Proiectul solar acoperă aproximativ 20% din necesarul de energie al companiei și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon de 103 tone și a deșeurilor radioactive cu 1 kg pe an.
„Sistemele fotovoltaice sunt, în mod evident, o soluție convenabilă și sigură de eficientizare a costurilor operaționale. Cu o investiție care se amortizează în doar câțiva ani, compania beneficiază de costuri cu energia predictibile, mai mici. De altfel, costul de producție a energiei solare în cazul unei centrale noi, care necesită și amortizare, este de două ori mai mic decât costul de producție al unei centrale pe cărbune” spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy.
„Privim în mod pozitiv schimbarea, avem respect față de om și mediu, și ne propunem să devenim mereu mai buni. De aceea, considerăm această investiție în panouri solare ca pe o oportunitatea de a fi mai eficienți din punct de vedere financiar, dar și de a ne face datoria către semenii noștri, de a contribui la un viitor mai verde”, spuneNan Sajti Daniel Administrator.
În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte
regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.
În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.
În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.
De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.
Despre Restart Energy
Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică, cu capital mixt românesc-american, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 40.000 de clienți persoane fizice și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia.
Despre Metalul Mesa
Cu peste 40 de ani de experiență în prelucrarea oțelului, compania este specializată în producția de piese forjate pentru companii din industria auto și industria agricolă, atât din România, cât și din țări cu potențial din Uniunea Europeană. La cerere, compania dezvoltă și produse unicat sau în serie mică. Metalul Mesa a înregistrat o cifră de afaceri de 9.954.262 lei la finalul anului 2021.