16.06.2022

3 Greșeli făcute în alegerea panourilor solare

Cum să faci decizii corecte în alegerea panourilor fotovoltaice potrivite?

O decizie corectă poate determina viitoarele tale succese sau eșecuri. Când vine vorba de panourile fotovoltaice, alegerea corectă și adaptată a acestora este cheia unei experiențe plăcute şi a unei activități fără griji sau anxietate. 

Acest articol îți va prezenta criterii punctuale care să te ghideze în alegerea panourilor solare potrivite. În acest fel vei putea evita greșelile specifice unui necunoscător al domeniului. A ști cum să îți alegi panourile fotovoltaice este benefic dacă vrei să faci primul pas în tranziția spre energie solară sau dacă vrei să îți schimbi panourile solare deja instalate.

1.     Alegerea incorectă a eficienței panourilor fotovoltaice

În această etapă trebuie să înțelegi că diferite panouri solare vor avea o eficiență diferită. În medie, eficiența panourilor solare în industrie e de 16-18%, având un maxim de 20%. După cum am menționat într-un articol anterior, numerele respective nu ar trebui să te intimideze pentru că energia solară vine într-o cantitate enormă. Astfel, folosirea celor 20% este mai mult decât suficientă.

Dacă cumperi panourile fotovoltaice pentru afacerea ta, o eficiență redusă ar constitui o greșeală. Este cert faptul că în dependență de eficiența lor, prețurile panourilor vor crește direct proporțional cu calitatea acestora. Deci, dacă ai un business promițător, nu ezita să investești în panourile cu eficiență ridicată pentru a garanta o activitate productivă.

În cazul în care ești proprietar şi ai nevoie de panouri solare pentru a reduce costul facturilor sau pentru a fi puţin mai sustenabil, le poți alege pe cele cu o eficiență mai redusă şi un preţ mai mic. Acestea ar fi suficiente pentru a asigura încălzirea apei sau a casei tale pe perioade scurte de timp.

2.     Compararea greșită a raportului preţ – eficiență

Așa cum am spus înainte, alegerea panourilor solare potrivite depinde mult de cantitatea de energie de care ai nevoie şi de preţul pe care ești dispus să îl achiți.

Deși, în orice caz, folosirea energiei solare te ajută să economisești, nu ar trebui să te concentrezi doar pe acest factor şi să uiți de factorul calității şi durabilității.

Fie că le cumperi pentru afacerea ta sau pentru casă, panourile fotovoltaice reprezintă o investiție de viitor. De obicei, panourile calitative şi durabile vor avea un preţ mai mare deoarece, în producție, s-au folosit materiale mai calitative, eficiente şi rezistente.

3.     Alegerea unui furnizor de proastă calitate

Alegerea unui furnizor de încredere va marca atât achiziția de moment, cât şi folosirea pe termen lung a panourilor.

În acest sens, nu te grăbi să cumperi panouri fotovoltaice de la primul furnizor întâlnit.  Dedică puţin timp şi interesează-te de garanția oferită de furnizorul tău şi de serviciile adiționale pe care le oferă. De regulă, furnizorul ar trebui să îți vândă atât panourile solare propriu-zise, cât şi instalarea lor.

Un furnizor autentic nu va încerca să profite din colaborarea cu tine. El va fi interesat să îți furnizeze nu doar servicii şi produse de calitate, ci şi informație consistentă pentru a facilita tranziția ta spre folosirea energiei solare. De aceea, Restart Energy prin programul Restart Solar încearcă să ofere consultare personalizată şi informare consecventă. Dacă vrei să folosești energie solară în afacerea ta, acest program e perfect pentru tine. El nu include doar procurarea panourilor, ci şi instalarea lor.

Toate etapele parcurse de tine în tranziția spre energie solară este ghidată de experții Restart Solar, ceea ce garantează o instalare rapidă şi folosire de lungă durată.  Dacă ești interesat de panourile fotovoltaice, vizitează site-ul Restart Solar şi cere o ofertă personalizată sau contactează consultanții Restart Energy pentru mai multe detalii. 

Te-ar putea interesa și