Mentenanța centralei solare este, după instalarea acesteia, cel mai important pas de care trebuie să aibă grijă orice afacere care dorește să investească în sisteme fotovoltaice. Pentru a beneficia pe termen lung de cât mai multă electricitate generată în regim propriu, afacerile trebuie să ia în calcul mai mulți pași pentru a menține sistemul în funcțiune în parametri optimi.
Soarele furnizează Pământului mai multă energie într-o oră decât este folosită în întreaga lume într-un an întreg. Afacerile cu sisteme fotovoltaice pot valorifica această energie curată prin utilizarea tehnologiei solare fotovoltaice deopotrivă prin suprafețe întinse de teren și prin design-ul clădirilor.
Mentenanța centralei solare, în trei pași necesari
Scopul principal al mentenanței efectuată regulat la sistemele fotovoltaice este acela de a mări durata de funcționare a acestora.
- Curățarea panourilor solare. Spălate cu apă dedurizată, suprafețele panourilor solare sunt tot timpul pregătite pentru a capta, perioade îndelungate, toată cantitatea de energie solară care se poate recolta. Dacă pe module se depune un strat gros de murdărie / praf, se folosește apă rece. Suprafața acestuia se poate curăța cu un burete.
- Inspecția vizuală. Rolul acesteia este de a găși și remedia din timp orice imperfecțiune ar avea panourile solare. Sunt căutate de obicei fisuri, spărturi, geamuri aburite, scurgeri de apă, porțiuni delaminate și decolorate.
- Stabilitatea structurii. Cadrele de montare ale panourilor solare sunt examinate pentru a putea detecta dacă există șuruburi ruginite sau rame instabile. Cutiile de joncțiune sunt verificate pentru a nu exista cabluri roase de rozătoare sau afectate de insecte.
Verificări suplimentare pentru siguranța sistemului fotovoltaic
Invertorul este și el servisat prin minimizarea acumulării de praf. Cu o cârpă uscată se șterge orice murdărie l-ar acoperi. Sunt inspectate LED-urile, indicatoarele, dacă cablurile au contacte perfecte sau trebuie înlocuite. Pentru a ne da seama că totul funcționează conform arhitecturii, atunci când soarele strălucește, sistemul trebuie să încarce. Principalul responsabil pentru aceasta este controlerul de încărcare.
De asemenea, izolarea cablajelor este și ea verificată periodic pentru a ne asigura că nu există fisuri, rupturi sau deteriorări ale conductorului. Cutiile panourilor solare sunt controlate ca acestea să nu devină „casă” pentru rozătoare / dăunători. Mai mult, conexiunile electrice nu trebuie să prezinte coroziune sau semne de uz prematur.
Restart Energy îți asigură mentenanța centralei solare
De operarea și mentenanța centralei solare se ocupă tot Restart Energy. Clientul va avea acces la propriul cont în portalul digital pentru a vedea câtă energie produce instalația solară în timp real. Sistemele de monitorizare moderne instalate de Restart Energy vor notifica inginerii noștri în cazul unei defecțiuni în timp real, iar aceștia se vor deplasa în maximum 24 de ore la fața locului pentru a rezolva problema. Iată care sunt principalii pași pe care-i urmăm atunci când ne ocupăm de mentenanța centralei solare:
- Restart Energy păstrează pe stoc anumite componente importante cum ar fi invertoarele solare
- În cazul unei defecțiuni, asigurăm repararea sau înlocuirea în maximum 48 ore
- Oferim o garanție de 10 ani pentru instalație, iar panourile sunt garantate 25 ani de către producători
Specialiștii Restart Energy îți stau la dispoziție pentru a te asigura că sistemul tău de generare a energiei solare funcționează mereu în parametri optimi.