15.03.2022

Panouri solare: ce să iei în considerare când le alegi

Panouri solare: ce să iei în considerare când le alegi

Sigur ai citit multe articole despre ceea ce înseamnă energie solară, despre cum să folosești energie verde nepoluantă. Totodată, ți-ai pus numeroase întrebări despre cum să alegi acele panouri solare care se potrivesc nevoilor tale, fie că te-ai gândit să le instalezi într-o gospodărie sau într-o unitate de producție.

Investiția în panouri solare de calitate, un pas important

Trecerea de la energia electrică din rețeaua națională la cea primită de la Soare poate părea ușor descurajantă și împovărătoare. Acest articol vine în ajutorul tău și îți propune câțiva pași care să te ghideze în a privi cu alți ochi atunci când abordezi subiectul despre ”energia solară”. Înainte de a investi în panouri fotovoltaice de care te vei bucura o viață întreagă, este bine să știi că există trei tipuri de panouri solare disponibile: monocristalin (cu eficiență energetică maximă), policristalin (eficiență mai redusă, dar mai ieftin) și amorf (realizat dintr-un film subțire de siliciu topit).

Cinci pași pe care trebuie să îi urmezi atunci când alegi panouri fotovoltaice

Iată cinci factori esențiali pe care să îi iei în considerare când alegi panourile fotovoltaice.

  1.  Dimensiunea panoului. Panourile generează cu atât mai multă energie cu cât ocupă o suprafață mai mare. Să ai în vedere unde urmează să fie amplasate pentru a putea planifica configurația sistemului solar care să răspundă cerințelor tale.
  2. Compatibilitatea acoperișului și montajul. Amplasarea este vitală pentru valorificarea energiei solare și generarea de energie. Trebuie verificat ce zonă a clădirii este cea mai expusă la soare. Ca regulă de bază, este bine să eviți plasarea panourilor solare în zone care pot fi obstrucționate de copaci sau de alte clădiri. Nu uita să te asiguri că sistemul de montare este și el de cea mai bună calitate. Într-o zonă cu vânt, dacă suporturile de montare sunt slăbite, panourile se pot desprinde și pot zbura în timpul furtunilor sau a vânturilor puternice.
  3. Durabilitatea. Cum panourile vor fi expuse la intemperii vreme îndelungată, durabilitatea este un alt factor de care trebuie să ții cont. Evită panourile care se sparg cu ușurință, optează pentru unele mai elastice.
  4. Întreținerea. Panourile solare sunt alcătuite din componente care se degradează în timp, așa că vor avea nevoie de revizii anuale. În timp ce curățarea și îndepărtarea prafului și a frunzelor se pot face cu ușurință de către oricine, verificările componentelor electrice trebuie efectuate de un specialist.
  5. Costul. Prețul pe care îl vei plăti depinde de numărul de panouri dintr-un pachet achiziționat împreună cu un sistem complet. Costul unui panou solar este determinat parțial de: capacitatea sa de producție (în wați), dimensiunea fizică, marca, durabilitatea / longevitatea (sau perioada de garanție), calitatea materialelor folosite.
Panouri solare: ce să iei în considerare când le alegi
Pe termen lung, panourile solare de calitate reprezintă o investiție inspirată

Care sunt cele mai potrivite panouri solare?

La această întrebare nu există un singur răspuns. Cel mai bine este să te adresezi specialiștilor noștri care îți vor prezenta tipurile existente pe piață. Ei te vor ghida cu răbdare pentru a face cea mai inspirată alegere. Trebuie să iei în calcul bugetul alocat, câtă energie electrică dorești să generezi, spațiul de care dispui pentru a instala sistemul, dar și partea estetică. Nu face rabat la calitate. Lasă-te pe mâna profesioniștilor Restart Energy care îți vor ușura munca de alegere a panourilor solare potrivite.

Succesul tău este și succesul nostru. Citește mai multe despre Restart Solar și află ce putem face pentru afacerea ta.

Te-ar putea interesa și