Când vorbim despre un kit de panouri fotovoltaice, ne referim la setul de componente care fac posibilă instalarea panourilor solare, pentru ca afacerea ta să poată reduce până la 75% din costurile energiei electrice. Aceste panouri solare obțin energie fotovoltaică și o transformă în energie electrică capabilă să fie consumată și autogestionată. Kiturile solare disponibile în oferta Restart Solar Energy, permit autoconsumul de energie rapid și ușor.
Pentru mai multe informații despre instalarea panourilor solare, specialiștii vor fi bucuroși să îți explice cum să optimizezi energia solară pentru afacerea ta.
Componentele necesare instalării unui kit de panouri fotovoltaice
Cu ajutorul unui kit de panouri fotovoltaice, îți vei putea dezvolta afacerea și vei putea avea cea mai plăcută experiență de furnizare a energiei verzi. Energia solară din panourile solare îți permite să faci economii și respectă mediul înconjurător. Kiturile solare constau de fapt în panouri solare. În funcție de tipul de kit, acesta poate conține: structura panoului solar, baterii, invertor, regulator de încărcare, accesorii solare și uneori poate include: generatoare, iluminat și conectori.
Tipuri de panouri solare
Există două tipuri de kituri solare fotovoltaice: sisteme care sunt conectate la rețeaua electrică (autoconsum) sau sisteme izolate care nu fac parte din nicio rețea electrică. În general, un kit solar fotovoltaic este compus din:
- Plăci sau panouri solare: sunt responsabile pentru transformarea radiației solare în energie electrică;
- Regulator de încărcare: gestionează energia electrică introdusă în bateria solară;
- Baterie solară: stochează energia electrică sub formă de energie chimică;
- Invertor: transformă curentul continuu cu care funcționează bateria în curent alternativ adecvat consumului casnic.
Există mai multe tipuri de kituri solare bine diferențiate în funcție de nevoile pe care dorești să le satisfaci. Printre cele principale putem enumera kiturile solare pentru locuință, care au drept scop furnizarea energiei electrice în locurile în care rețeaua electrică nu este capabilă să ajungă. De asemenea, poți achiziționa un kit de panouri fotovoltaice pentru a economisi factura de energie electrică. Acestea sunt utilizate în principal pentru a reduce consumul pe timp de zi, prin transformarea energiei solare în energie electrică. Pe lângă acestea există și kituri solare pentru alimentarea cu apă printr-o pompă.
Cum funcționează un kit de panouri fotovoltaice?
Kit solar fotovoltaic fără conectare la rețeaua electrică – Aceste sisteme nu sunt conectate la rețeaua electrică de distribuție. Energia electrică este generată și consumată în același punct și poate include baterii solare pentru stocarea energiei până când se produce sau nu consum. Un exemplu de aplicare a acestor kituri solare este în case, locuințe sau clădiri care nu sunt conectate la rețeaua electrică.
Kit de panouri fotovoltaice cu racordare la rețeaua electrică: Kitul solar pentru autoconsum coexistă cu rețeaua electrică. În acest tip de instalație, sistemul fotovoltaic și rețeaua electrică lucrează împreună pentru a asigura consumul necesar. Energia produsă de kiturile solare de autoconsum este prioritară pentru a asigura consumul instalației. În cazul în care este insuficientă, rețeaua electrică asigură energia necesară.
În cazul în care dorești mai multe detalii, consultanții noștri te pot ajuta, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie pentru viitorul afacerii tale.