Din ce în ce mai mulți oameni doresc să trăiască într-un mediu durabil și toată lumea încearcă să facă o schimbare în acest sens. Oamenii pot deveni mai responsabili față de mediul înconjurător, schimbându-și bunele obiceiuri în viața de zi cu zi, iar antreprenorii, luând decizii mai atente cu privire la afacerile lor. Sustenabilitatea este soluția pentru ca orice companie să ia decizii cât mai prietenoase cu mediul, fără a avea un impact negativ asupra societății. Implementarea principiilor de sustenabilitate necesită un plan bine structurat pentru a îmbunătăți profiturile companiei pe termen lung.
Sustenabilitate cu ajutorul mașinilor electrice
Nu există nicio îndoială că suntem la începutul unei curse de sustenabilitate și fiabilitate când vine vorba de transport și logistică. Companiile de transport și logistică se confruntă acum cu o provocare majoră – schimbarea strategiilor și resurselor către soluții ecologice. Fiind una dintre cele mai recente tendințe în transporturi, vehiculele electrice prind contur în întreaga lume. Multe companii au început deja să producă vehicule electrice pentru livrări în sectorul logisticii.
Unul dintre principalele beneficii ale managerilor de flote care trec de la mașinile clasice la cele electrice este reducerea costurilor de combustibil și întreținere. Sunt mai puține piese în ansamblu, fapt care reduce uzura. Astfel, activitățile companiei de transport se vor derula mai mult timp fără întreruperi tehnice.
Importanța reciclării deșeurilor din construcții
Există multe industrii care generează deșeuri, însă industria construcțiilor este cea mai răspândită, având astfel un impact major asupra mediului. Orice substanțe nocive, cum ar fi metalele grele, nitrații, sulfații sau arderea incompletă se pot infiltra în sol, creând o poluare progresivă. Când nu sunt preluate de firme specializate, ajung în gropile de gunoi, eliminând orice șansă de reciclare a deșeurilor. Aceste reziduuri contaminează nu numai solul, ci și apa și aerul.
În România, orice firmă de construcții este obligată să sorteze, să recicleze și să elimine deșeurile găsite pe șantier. Din păcate, de cele mai multe ori, această activitate este destul de complicată. Prin urmare, firmele de construcții trebuie să apeleze la firme specializate care pot simplifica procesul. Reciclarea are la bază o responsabilitate socială deoarece doar în acest mod vom putea avea un viitor mai curat.
Instalarea panourilor solare pentru afacerea ta
Poate ai auzit de mari companii românești precum Dedeman, Altex sau Emag care au început să investească în panouri fotovoltaice pentru majoritatea echipamentelor lor. Așadar, de ce să nu te gândești să faci o astfel de investiție pentru afacerea ta?
Știm la ce te gândești: „Aceste companii sunt giganți pe segmentul afacerilor de pe piața din România. Cu siguranță nu au nicio problemă să cheltuiască atât de mulți bani.” Ei bine, costul unor astfel de sisteme solare, nu mai este o problemă. Energia solară a atras atât de mult interes în ultimul deceniu, încât panourile au devenit mai accesibile chiar și pentru întreprinderile mici și mijlocii.
Alte beneficii ale panourilor solare sunt:
- Creșterea rentabilității energiei;
- Reducerea facturilor la energie;
- Energie regenerabilă, curată, prietenoasă cu mediul înconjurător.
Restart Energy te ajută să îți aduci afacerea la un alt nivel. Te întrebi cum putem face acest lucru? Răspunsul este simplu, instalarea panourilor solare îți va aduce toate beneficiile de care ai nevoie pentru un business mai profitabil. Dacă ești interesat, apelează la consultanții noștri pentru mai multe informații.