Sisteme și panouri solare care generează curent electric
Sigur te-ai întrebat cum funcționează energia solară și câte tipuri de sisteme și panouri solare există pe piață pentru a genera curent electric. Energia solară funcționează prin transformarea energiei de la soare în energie electrică. Când soarele strălucește pe un panou solar, energia din lumina soarelui este absorbită de celulele fotovoltaice din panou. Această energie creează sarcini electrice care se mișcă ca răspuns la un câmp electric intern din celulă, determinând curgerea electricității.
Important de știut este că energia solară poate ajuta la reducerea costului energiei electrice, contribuie la o rețea electrică rezistentă, poate crea locuri de muncă. De asemenea, stimulează creșterea economică și poate genera energie de rezervă pe timp de noapte sau în caz de întreruperi bruște.
Găsim la ora actuală spre comercializare sisteme și panouri solare, sub diferite forme și dimensiuni.
Nu doar proprietarii de locuințe se pot bucura de avantajele instalării de sisteme fotovoltaice. Micii și marii întreprinzători au descoperit beneficiile panourilor solare pentru afacerea lor. De ce să nu fii și tu unul dintre aceștia?
Cum primesc clădirile electricitate de la panourile solare?
Panourile fotovoltaice reprezintă doar o componentă dintr-o rețea complexă care valorifică energia regenerabilă a soarelui pentru a furniza energie electrică unei locuințe sau unei clădiri comerciale. Iată pașii prin care aceste sisteme și panouri solare primesc energie de la soare.
- Lumina soarelui activează panourile. Fiecare panou individual este construit, printre altele, dintr-un strat de celule de siliciu, care absorb lumina soarelui în timpul zilei.
- Celulele produc curentul electric. În interiorul fiecărei celule solare se află o placă subțire de semiconductor, realizată din două straturi de siliciu. Un strat este încărcat pozitiv, iar celălalt încărcat negativ, formând un câmp electric.
- Energia solară este convertită în energie electrică, cu ajutorul unui invertor.
- Energia electrică convertită alimentează întregul imobil.
- Un contor măsoară energia primită.
Tipuri de sisteme și panouri solare
Din fericire, tehnologiile din acest domeniu evoluează constat, făcând disponibile pe piață trei tipuri de sisteme solare.
- Sistem solar legat de rețea (on-grid solar). Acesta este conectat la rețeaua electrică a companiei locale de utilități.
- Sistem solar în afara rețelei (off-grid solar). Nu este conectat la o rețea electrică și utilizează sisteme de stocare a bateriilor pentru a echilibra necesarul de energie.
- Sistem solar hibrid (Hybrid solar). Un sistem solar hibrid este o combinație de rețea legată și off-grid.
Există, totodată, mai multe tipuri de panouri solare.
- Panourile solare monocristaline. Acestea sunt realizate dintr-un singur cristal de siliciu pur.
- Panourile solare policristaline.
- Panourile PERC sunt o îmbunătățire a celulei monocristaline tradiționale.
- Panourile solare cu peliculă subțire. Acestea se caracterizează prin straturi foarte fine, suficient de subțiri pentru a fi flexibile.
De ce să alegi Restart Energy
Pentru a înțelege mai bine cum funcționează panourile fotovoltaice, apelează cu încredere la specialiștii Restart Energy, care te vor îndruma pas cu pas către sistemul fotovoltaic care se potrivește afacerii sau locuinței tale. Restart Energy este alături de antreprenori prin cea mai eficientă comunicare, fără timp de așteptare. Îți oferim pe lângă promptitudine și seriozitate, soluții personalizate pentru afacerea ta, indiferent de domeniul de activitate. Te ajutăm să îți optimizezi afacerea, prin reducerea costurilor lunare în ceea ce privește factura la utilități. Informează-te de pe site-ul Restart Energy și convinge-te că suntem ceea ce cauți pentru ca afacerea ta să înflorească.
Profesioniștii Restart Energy îți vor explica cum te poți bucura în siguranță de beneficiile energiei solare regenerabile! Împreună luptăm pentru un mediu curat și sănătos!