06.11.2023

Elevii Colegiului Național Bănățean beneficiază de o cantină renovată printr-o investiție de 70.000 de euro din partea Restart Energy

2.500 de elevi ai Colegiului Național Bănățean, unul dintre cele mai prestigioase licee din Timișoara, cu o istorie de 250 de ani, vor beneficia de o cantină renovată printr-o investiție de 70.000 de euro din partea Restart Energy

București, Timișoara, 6 noiembrie 2023: Restart Energy anunță finalizarea celui mai recent proiect de implicare socială, renovarea integrală, din fonduri proprii, a cantinei Colegiului Național Bănățean, unul dintre cele mai prestigioase licee din Timișoara. Investiția în lucrările de construcție, design și amenajare interioară se ridică la 70.000 de euro.

Colegiul Național Bănățean, care deservește 2.500 de elevi, este situat într-o clădire cu istorie, creată de arhitectul vienez Eduard Reiter, și funcționează ca instituție de învățământ încă de la început, din anul 1773.

„Restart Energy se definește și prin angajamentul profund față de responsabilitatea socială. Pentru noi, succesul nu se măsoară doar în cifre, ci și în impactul pozitiv pe care îl avem asupra comunităților în care operăm. Este motivul pentru care am integrat în ADN-ul companiei noastre misiunea de a sprijini și dezvolta comunitățile locale, cu accent pe educație și sănătate. Astfel, în linie cu valorile și principiile noastre, Restart Energy s-a angajat în proiecte care au ca scop principal sprijinirea și îmbunătățirea acestor două domenii”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

„Renovarea cantinei e o bucurie pentru toți elevii Colegiului Național Bănățean. Designul și dotările moderne au schimbat cu totul acest spațiu folosit zilnic de peste 300 de copii. Mulțumim companiei Restart Energy pentru acest proiect minunat și pentru faptul că susține constant educația”, spune Alexandru Tănăsie Directorul Colegiului Național Bănățean.

Modernizarea cantinei a durat trei luni de zile și a cuprins atât lucrări de construcții complexe (schimbare de circuit, înlocuirea instalației electrice, de apă și de încălzire, înlocuirea tencuielii, a caloriferelor, a corpurilor electrice, a gresiei și a faianței etc) cât și de design și amenajare interioară, acțiunile fiind coordonate de o echipă de arhitecți și o echipă de design interior.

De-a lungul timpului, Restart Energy a sprijinit diverse proiecte din domeniul educației, precum oferirea de burse de studiu, dotarea școlilor cu tehnologie modernă, sau susținerea proiectului ZGRIPTOR, care a obținut premiul doi la Concursul NASA Space Settlement din SUA.

Despre Restart Energy

Restart Energy este o companie lider în servicii de tranziție energetică, cu capital mixt românesc-american, înființată în 2015 la Timișoara. În 2022, Restart Energy a dezvoltat 60 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, pentru companii din sectorul industrial, retail și HoReCa. Compania încheie anul 2022 cu vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalațiilor fotovoltaice și o cifră de afaceri de 65 milioane de euro. În 2023, Restart Energy a câștigat titlul de Energy Company of The Year în cadrul Galei Anuale organizate de revista The Diplomat.

Despre Colegiul Național Banățean Timișoara

Colegiul Național Bănățean, care deservește 2500 de elevi, este situat într-o clădire cu istorie, creată de arhitectul vienez Eduard Reiter, și funcționează ca instituție de învățământ încă de la început, din anul 1773.

Astfel, între anii 1773 și 1880 aici a funcționat Școala Elementară „Trivium” de pe lângă parohia din cartierul losefin. Între 1881 și 1890, în paralel cu Școala Elementară, a funcționat și Școala Surorilor „Notre Dame” În 1931, odată cu înființarea cursului liceal, instituția devine Liceul Romano-Catolic de Fete „Notre Dame”.

Odată cu reforma învățământului din 1948, Liceul Romano-Catolic de Fete „Notre Dame” devine Școala Pedagogică de Fete. Din 1956, noua denumire este Școala Medie nr. 7 Timișoara.

În 1961 se înființează o secție germană și o secție maghiară a Școlii Medii nr. 7. Cea dintâi funcționează și astăzi, iar cea maghiară s-a desprins odată cu înființarea Liceului „Bela Bartok”. Între 1965 și 1973 instituția funcționează sub numele de Școala Medie nr. 10 Timișoara.

Din 1973 se numește Liceul Real-Umanist nr. 1 Timișoara iar în 1977 instituția devine Liceul de Filologie-Istorie Timișoara.

06.11.2023
Te-ar putea interesa și