27.04.2017

Energia solara în spaţiu. Cum alimentează planeta?

Te fascinează noile invenţii care revoluţionează traiul pe pământ?

Pe noi cu siguranţă da. Mai ales, de când am aflat cum se captează energia solara în spatiu. Este un pas spre dezvoltare, din moment ce aproximativ 1,2 miliarde de oameni din lume nu au acces la electricitate. Să aflăm împreună cum funcţionează sateliţii solari, cum captează energia şi prin ce mod o trimit spre planetă.

De ce să captăm energie direct din spaţiu?

În primă instanţă, planeta trebuie să găsească tot mai multe surse de energie curată. Sateliţii spaţiali au o capacitate mare de a trimite energie curată și constantă aproape oriunde în lume, ceea ce este un pas imens pentru locațiile care în prezent nu dispun de electricitate. Dintre toate sursele de energie disponibile pe pământ, soarele este unul dintre cele mai bune. Cu toate acestea, energia solară are şi părţile ei mai puţin bune, deoarece puterea ei este redusă prin noapte, acoperirea cu nori, atmosferă și anotimpuri.

Panourile solare sunt foarte eficiente în acest moment şi ocupă multe terenuri, dar aproximativ 30% din toate radiațiile solare care intră în sfera pământului nu reușesc niciodată să atingă nivelul solului. Aşadar, captarea energiei direct din spaţiu ar rupe aceste bariere.

 

Puterea soarelui în spaţiu este imens mai mare

Imaginează-ţi că energia solara în spatiu este de miliarde de ori mai mare decât cea folosită astăzi. Acolo soarele strălucește tot timpul. Şi… nu are concurenţă, da, este capitan peste domeniul lui, pentru că nu are vreme care să-l supere, nici atmosferă care să reducă intensitatea razelor.

Se preconizează că durata de viață a soarelui este estimată la 4-5 miliarde de ani, deci energia solară spațială poate fi o soluție energetică pe termen lung. În acest moment, energia solară este folosită în mod frecvent pe aproape toate navele spațiale trimise în misiune. Dacă acest sistem este extins la o scară mai mare la pachet cu transmisia de putere wireless, se pot acoperi toate nevoile energetice ale planetei. Demonstrată prima dată de Nikola Tesla în 1890, transmisia de putere wireless se relizează de la o sursă de energie la o sarcină electrică, fără conectori, în aer liber. Este nevoie de două bobine – o bobină transmițător și un receptor. Bobina emițătorului este alimentată de curent alternativ pentru a genera un câmp magnetic care, la rândul său, induce un curent în bobina receptorului.  Află mai multe din acest video – aprinde becul fără conexiune.

Cum lucrează acei sateliţi spaţiali?

Sateliții ce se auto-asamblează sunt lansați în spațiu, alături de reflectori și un transmițător cu laser sau cu microunde. Reflectorii sau acele oglinzile se vor întinde pe o suprafață vastă în spațiu, direcționând radiația luminii către panourile solare.  Panourile solare vor transforma apoi lumina fie într-un laser, fie în microunde și vor transmite puterea pe pământ. Stațiile de recepție a puterii de pe pământ colecteză razele şi le adaugă la o rețea electrică.

Dacă ar exista suficiente investiţii în infrastructura spațială, energia solara în spatiu poate fi construită din materiale din spațiu. Cu această mişcare, pământul ar avea parte un beneficiu ecologic real, deoarece activitatea va fi în exteriorul biosferei Pământului. Aşadar, extragerea materialelor se poate realiza de la asteroizii ce se apropie de Terra, de pe Lună și fabricarea  componentelor va avea loc în spațiu. Este de la sine înţeles că întreg procesul va avea impact zero asupra mediului înconjurător. Rămâne ca receptoarele de electricitate să fie construite pe Pământ. Trebuie să fim conştieţi că energia solară spațială poate rezolva complet problemele noastre energetice pe termen lung. Va reduce emisiile de gaze cu efect de seră şi este o reală rezolvare a problemei, nu doar o ameliorare sau mascare.

Restart Energy contribuie la un mediu sănătos

Suntem cu un pas înaintea celor care poluează planeta, deoarece muncim cu efect pentru a ajuta România să consume cât mai multă energie regenerabilă. În fiecare pachet de energie transmis consumatorilor se află 57% energie verde.

 

Prin faptul că eşti alături de noi şi consumi energie cu capital românesc contribui la această transformare şi la un viitor cu adevărat mai curat.Te invităm să te convingi de diferenţele făţă de actualul furnizor, să vezi exact cât economiseşti şi să iei decizia cea mai bună pentru tine. Noi îţi suntem alături.

Verifică aici noua noastră ofertă de energie gratuită: Apasă aici şi vezi.

27.04.2017
Etichetat: 
Te-ar putea interesa și