Tot mai multe proprietăți (locuințe sau unități de producție) au fost deja dotate cu sisteme fotovoltaice capabile să producă energie electrică generată exclusiv prin intermediul panourilor solare montate local. Cei care sunt în căutarea unui sistem de „energie curată”, trebuie să știe care sunt pașii necesari pentru ca instalarea de panouri solare să fie eficientă și să fie aprobată de către autorități. Întregul proces nu este nici complicat și nici nu necesită investiții importante (doar 5 pași simpli). În același timp, însă, este extrem de important ca fiecare etapă să fie respectată și executată conform normativelor.
Alegerea electricității generate solar are beneficii financiare majore. Reduce considerabil factura lunară la electricitatea extrasă din rețea. Totodată, crește valoarea proprietății la revânzare. Nu e de mirare că unii dintre cei care se gândesc să instaleze panouri solare se gândesc să scutească bani și din instalarea acestora, încercând să le monteze în regie proprie. Nu de puține ori, însă, fără experiență profesională și asistență de specialitate, montarea sistemelor fotovoltaice se poate face defectuos. De aici rezultă pagube importante.
Pașii necesari pentru instalarea de panouri solare
- Montarea suporturilor. În primul rând, trebuie să ne asigurăm că panourile solare vor sta bine fixate pe suporturi special concepute. Aceste structuri oferă rigiditate întregului sistem. Cel mai important aspect – se vor monta în așa fel încât direcția de captare a energiei solare să fie optimă.
- Instalarea panourilor solare. Următorul pas – montarea pe structurile de rezistență a panourilor solare. Ele vor fi fixate cu șuruburi / piulițe. Vor fi astfel dispuse pentru a rezista cât mai mult în timp.
- Realizarea cablajului. Vor fi folosiți conectori universali (MC4), aceștia potrivindu-se la orice tip de panouri solare. Panourile pot fi legate între ele în serie (crește voltajul și-l potrivește cu cel al bateriilor) sau în paralel (voltajul fiecărui panou rămâne același).
- Conectarea sistemului fotovoltaic la invertorul solar. Firul pozitiv de la panoul solar este conectat la terminalul pozitiv al invertorului. Firul negativ este conectat la terminalul negativ al invertorului. Invertorul solar este apoi conectat la bateria solară și la rețea pentru a produce energie electrică.
- Conectarea invertorului solar la rețea. Legătura dintre invertor și rețea se face prin intermediul unui ștecăr care se conectează la panoul central. De aici, un cablu este conectat la panoul care furnizează electricitate clădirii.
Instalarea de panouri solare aduce după sine și economii importante
În cei 30 de ani de viață (durata estimată de funcționare a sistemelor fotovotaice proiectate, construite și instalate de Restart Energy), proprietatea va beneficia de 161.382 Mwh generați doar de la Soare, se vor evita poluarea atmosferică cu 52.128 tone de CO2 și cantitatea de deșeuri radioactive va fi redusă cu 508 kg. Cu programul nostru, RestartSolar, vei putea amortiza investiția în panourile solare după doar 5 ani de la darea în folosință, urmând ca următorii ani să beneficiezi de facturi modice și de energie curată gratuită!
Cu Restart Energy scapi de grija instalării sistemului fotovoltaic
Chiar dacă procesul de instalare a panourilor solare nu este unul extrem de dificil, fiecare pas trebuie făcut în așa fel încât întregul sistem fotovoltaic să poată funcționa la parametri optimi. În afară de componentele acestuia, sistemul trebuie calibrat, fiecare dintre piesele folosite trebuie alese cu grijă, pentru a putea beneficia de o durată de exploatare cât mai îndelungată. Specialiștii Restart Energy te pot ajuta nu doar cu alegerea modelului potrivit de panouri solare, dar și cu proiectarea / instalarea întregului ansamblu solar.
Cu Restart Energy ești sigur că instalarea și funcționarea sistemului tău fotovoltaic sunt pe mâini bune!