Un sistem de energie solară poate genera uneori mai multă energie electrică decât consumă clădirea în care firma ta își are activitatea. Se întâmplă acest lucru cel mai probabil în jurul prânzului, deoarece avem parte de mai mult soare. Este perioada din zi când panourile solare își pot atinge productivitatea maximă. Surplusul de energie are loc atunci când o clădire dispune de panouri fotovoltaice, iar acesta poate fi depozitat cu ajutorul unor baterii solare de calitate.
O baterie solară, similară oricărui tip de baterie, stochează pur și simplu energie. Cum o baterie solară este conectată la un sistem de panouri solare, este capabilă să stocheze orice surplus (exces) de energie solară pe care o generează un sistem. Fără o baterie solară conectată la sistemul solar fotovoltaic, orice surplus de energie va fi trimis înapoi în rețeaua națională.
Care sunt beneficiile instalării unui sistem de stocare a energiei
Cu ajutorul unei baterii solare, acea energie solară suplimentară poate fi stocată și utilizată atunci când locuința sau imobilul unde îți desfășori businessul necesită mai multă energie decât o generează panourile solare.
- Stocarea energiei suplimentare. Deși lumina soarelui este una dintre resursele energetice cele mai abundente și disponibile gratuit de pe planeta noastră, factori precum perioada anului și locația geografică pot afecta generarea. Te poți bucura de energie pe timp de noapte sau când este înnorat instalând o baterie solară.
- Independență energetică. Instalând o baterie solară, vei deveni independent energetic. Bazându-te mai puțin pe sursa de alimentare a rețelei naționale, vei fi mai puțin afectat de creșterea prețurilor la energie.
- Energie verde de backup. Prin adăugarea unui sistem de stocare a bateriei, vei obține o rezervă de energie verde. Acest lucru înseamnă că, în cazul unei întreruperi de curent, vei avea propria sursă de backup de energie regenerabilă.
Cum alegi bateria solară potrivită?
Costul instalării unei baterii solare depinde, în principal, de capacitatea, marca și modelul bateriei pe care o alegi. Capacitatea bateriei pe care o necesită proiectul tău solar depinde de patru factori cheie.
- Cantitatea de energie pe care sistemul tău este capabil să o genereze. Acest lucru ține cont de de dimensiunea acoperișului și de locația geografică.
- Cantitatea de energie pe care o consumă clădirea în timpul zilei.
- Cantitatea de energie de care este nevoie după-amiaza.
- Bugetul de care dispui.
Surplusul de energie aduce după sine economii
Cum bateria solară stochează energia generată în orele de vârf ale soarelui, vei avea parte de o aprovizionare continuă cu energie regenerabilă pe tot parcursul zilei. Rezultă economii mai mari și mai puține deșeuri de energie verde. Bateriile solare funcționează prin stocarea curentului continuu, electricitate produsă de panourile solare pentru o utilizare ulterioară. Când sistemul de panouri solare generează mai multă energie decât necesită imobilul respectiv, surplusul de energie este folosit pentru a încărca bateria. Când panourile solare nu produc suficientă energie electrică, ai posibilitatea să extragi energie din depozitul bateriei. Un convertor încorporat în interiorul bateriei va transforma curentul continuu în curent alternativ, gata pentru utilizare în siguranță.
Contactează unul dintre specialiștii Restart Energy și află mai multe despre bateriile solare!