Scroll Top

Coloși industriali sau giganți în tech care au investit în parcuri fotovoltaice

Prin înființarea de parcuri fotovoltaice, giganții din domeniul tehnologiei sau complexurile industriale nu numai că își reduc amprenta de carbon, dar dau și un exemplu de urmat.

Iată câțiva jucători de pe piața de producție și de servicii care au luat decizia îndrăzneață de a investi în parcuri fotovoltaice. Aceștia au o privire spre viitor și alta spre economiile pe care și le-au calculat în urma acestei tranziții către energia curată.

– Google estimează că investițiile sale în surse regenerabile de energie și în eficiența energetică i-au permis să economisească peste 1 miliard de dolari din 2007 încoace. Această sumă include economiile realizate prin proiecte solare și eoliene la fața locului, precum și prin achiziționarea de credite de energie regenerabilă.

– Walmart a raportat că inițiativele sale în materie de eficiență energetică au dus la economii cumulate de costuri de peste 1,4 miliarde de dolari. Acestea au inclus proiecte precum modernizarea iluminatului magazinelor, sisteme eficiente de climatizare și refrigerare și sisteme solare la fața locului.

– Microsoft estimează că utilizarea energiei regenerabile și alte inițiative ecologice au contribuit la evitarea a peste 9 milioane de dolari în costuri energetice anuale la centrele sale de date. Acest lucru se datorează în principal achizițiilor de energie solară și eoliană.

– Apple susține că trecerea la energie 100% regenerabilă pentru toate instalațiile sale o va ajuta să evite peste 1 milion de tone de emisii de carbon și 100 de milioane de dolari în costuri anuale cu energia.

– IKEA și-a triplat capacitatea de energie regenerabilă și a compensat cu 30-50% din costurile sale cu energia prin intermediul strategiei sale de sustenabilitate. Se preconizează că energia solară la fața locului va contribui în cea mai mare parte la aceste economii. Chiar și în România, IKEA este un consumator vizibil de energie regenerabilă și promovează constant în fața consumatorului comportamentul responsabil al firmei.

parcuri fotovoltaice
Parcurile fotovoltaice sunt inițiative care asigură succesul pe termen lung al unei companii

Investițiile majore în energie verde se traduc adesea prin evitarea unor costuri anuale semnificative și economii de ordinul a mai multe milioane și chiar miliarde de dolari pentru companiile mari. Perioada de amortizare a acestor investiții este de obicei de 5-10 ani numai pentru economiile de costuri operaționale.

Dacă vrei să afli cum te poate ajuta Restart Energy să îți amortizezi costurile și să ai o politică energetică sustenabilă, scrie-ne sau contactează-ne prin intermediul rețelelor sociale.