Află mai multe despre

schimbarea furnizorului

Te-ai întrebat vreodată ce reprezintă toate cifrele de pe factura de electricitate? De fapt, ai avut vreodată curiozitatea să te uiți mai atent peste factură? Poate ar fi momentul să înțelegi mai bine ce plătești în fiecare lună.

Un lucru pe care puțini români îl știu este că acum ai libertatea de a-ți schimba GRATUIT furnizorul de energie electrică. Asta înseamnă că dacă nu ești mulțumit de cel actual sau dacă vrei să obții oferte de preț mai bune, poți face acest lucru printr-o simplă apăsare de buton.

Liberalizarea pieței de energie oferă tuturor (atât firme cât și persoane fizice) șansa să aleagă de la cine cumpără energia electrică. Dacă înainte erai obligat să stai cu furnizorul pe care îl aveai, acum poți alege ce e mai bine pentru tine.

 1. Obții un preț mai competitiv;
 2. Poți alege ce fel de energie să consumi (poți opta pentru un furnizor care oferă în principal energie din surse regenerabile);
 3. Ai parte de o infrastructură mai modernă;
 4. Scapi de birocrație – noi avem totul online;
 5. Ai suport cu adevărat (customer care)

Schimbarea furnizorului este gratuită pentru client. Noul furnizor se va ocupa de toate demersurile necesare acestei schimbări.

Ai parte de toate beneficiile de mai sus și în plus poți beneficia de un contor wireless care îți permite să vezi și să controlezi foarte ușor consumul de energie. Factura nu te va mai surprinde la finalul lunii, pentru că vei ști constant cât ai consumat.

De asemenea, încercăm să furnizăm cât mai multă energie din surse regenerabile, alegând un abonament de energie 100% verde contribui la protejarea mediului înconjurător pentru noi și generațiile care vin.

E foarte simplu. Avem nevoie doar de datele tale de contact și vom face totul pentru tine. Contactează-ne aici.

Posibilitatea ca fiecare dintre noi să își poată alege furnizorul de energie electrică a venit ca și urmare a accederii României în cadrul UE și a acordurilor semnate. Iar începând cu anul 2015, poți alege cine să îți fie furnizor de energie electrică pentru casa sau afacerea ta.

Un lucru foarte important care ar trebuie să îți trezească interesul legat de schimbarea furnizorului de energie îl reprezintă faptul că odată cu liberalizarea pieței de energie, prețurile prestate de furnizorii de până acum vor ajunge să crească. Înainte de liberalizarea pieței de energie, o parte din costul energie era suportat din fonduri publice, dar treptat acest lucru va înceta, prețul final fiind dat de cât de competitiv este fiecare furnizor în parte.

Pentru a vedea dacă poți obține un preț mai bun la factura de energie, cel mai recomandat ar fi să ceri oferte de la noii furnizori de energie care apar în urma schimbărilor legislative. Îți recomandăm, indiferent dacă alegi Restart Energy sau nu, să fii atent și la alte criterii, nu doar cel al prețului. Pentru că, la urma urmei, aproape la fel de importantă trebuie să fie și comunicarea cu furnizorul de energie.

Toți consumatorii de energie electrică au obligația ca până în 2018 să iasă de pe piața de energie reglementată și să își negocieze un contract cu unul din furnizorii de pe piața liberă. De aceea, este recomandat să te pregătești din timp și să ceri o ofertă.

Poți opta oricând pentru schimbarea furnizorului, pentru că tu nu vei resimți nicio întrerupere la furnizarea energiei electrice și de obicei mare parte a birocrației este preluată de către furnizor (La Restart Energy îți permitem să faci acest lucru în doar 5 minute). Diferența se va simți doar la factură, unde dacă alegi inteligent vei plăti mai puțin și îți va fi mai ușor să îți controlezi consumul.

 1. Trebuie în primul rând să ceri o ofertă.
 2. Dacă ești mulțumit de aceasta, trebuie să oferi datele tale de contact noului furnizor urmând ca acesta să creeze un contract care va fi semnat de ambele părți.
 3. Odată semnat contractul, în termen de 21 de zile se va opera schimbarea furnizorului. Contractul se poate semna si de pe telefonul mobil sau tableta fara a necesita nici un timp suplimentar alocat.
 1. Producătorul: Cel care generează energia electrică. Aceasta se poate face prim mai multe moduri, de la hidrocentrale la reactoare nucleare.
 2. Distribuitor: Cel care ia energia de la producător și o duce în casele oamenilor. Acesta este responsabil de infrastructură și rețea.
 3. Furnizor: Furnizează energia către consumatorul final, încasează banii și îi distribuie către producător și distribuitor.
 4. ANRE – Autoritatea Națională pentru Reglementare în domeniul Energiei: Are rolul de a proteja și informa consumatorul și de a se asigura că producătorul, distribuitorul și furnizorul își respectă angajamentele.

Pentru mai multe detalii despre ce înseamnă schimbarea furnizorului de energie electrică și în general consumul energiei electrice vezi și Restartopedia.