Scroll Top

Trading
de energie

Echipa de trading Restart Energy acționează în beneficiul clienților, obținând avantaje financiare pentru aceștia prin modalitățile avantajoase de trading.

SERVICII DE BROKERAJ
Pentru a veni în sprijinul clienților industriali, Restart Energy oferă servicii de brokeraj pe piața de energie în vederea optimizării prețului de achiziție. Prin societățile din grupul nostru care dețin licențe de furnizare și trading în țările vecine, putem crea soluții personalizate de reducere a costurilor pentru consumatorii mari în vederea compensării fluctuațiilor de preț din România.
APROVIZIONAREA CU ENERGIE
Aprovizionarea cu energie la nivel mondial a devenit o resursă rară. Furnizarea de energie în condiții de siguranță și la prețuri accesibile a trecut de la interiorul granițelor naționale. Resurselor în scădere în Europa și setea pentru energie a națiunilor în curs de industrializare din Asia de S-E aduce și mai multă complexitate în ecuație.
Importanta tranzactionarii
În prezent, practic nici o țară nu își poate acoperi toate nevoile de energie din surse proprii. Alături de contracte pe termen lung cu exportatorii de energie și investiții în regiunile de dezvoltare, importanța tranzacționării transfrontaliere a energiei a crescut foarte mult. Și nu doar ca o “sursă de aprovizionare”, ci, de asemenea, ca o oportunitate de a ne proteja împotriva riscurilor, de exemplu, de la deficitul de aprovizionare pana la fluctuațiile de preț.
Impreuna
Împreună, cererea și oferta sunt factorii determinanți pentru piață. Aceasta înseamnă că prețurile de piață asigură o utilizare eficientă a resurselor limitate sau că partea care are nevoie de o comoditate mai urgent plătește cel mai mare preț (alocarea resurselor).

Practic orice tip de energie sau de resurse energetice, pentru care există cerere și ofertă suficientă pot fi comercializate. Acestea sunt în principal de energie electrică, cote de CO2, gaz, cărbune și petrol. Aceste așa-numite „produse de bază” sunt tranzacționate fizic, aceasta înseamnă că, de exemplu, o cantitate de fapt existentă de energie electrică sau gaze este cumpărată, livrată la data și ora convenite și apoi facturată. Distingem între piața spot, prin care se cumpără într-o zi și se vind în ziua următoare, în săptămâna următoare sau în luna următoare, iar piața „înainte” cu produse pe termen lung. Acestea atribuie livrarea fizică, de exemplu, energie electrică sau gaze pentru o dată viitoare.
Futures sunt un alt produs. Ele indică zilnic, după piețele apropiate, ceea ce prețul de piață pentru energia electrică va fi la o dată specificată în viitor, de exemplu, în anul următor sau în anul după aceea. Diferența la prețul de cumpărare este plătit în numerar la data de livrare pentru futures. Apoi, acesta va arăta daca „pariul” a dat roade.

Echipa de trading Restart Energy

acționează în beneficiul clienților,obținând avantaje financiare pentru aceștia prin modalitățile avantajoase de trading.

Această valoare adăugată o putem obține prin vasta expertiză legislativă și operațională pe piața de energie și printr-o strategie de trading bine argumentată în realitățile piețelor.

Restart Energy ca membră Armand Group este prezentă în Romania și Serbia, fiind activă în aceste țări fie ca furnizor licențiat de energie, fie ca participant la piața bilaterală de energie, fie ocupându-se de ambele domenii operaționale.

În prezent, în vederea extinderii la nivel european, Restart Energy se află în proces de obținere a licențelor de trading pentru următoarele piețe europene: Italia, Croația, Slovenia, Bulgaria, Ungaria, Turcia și Grecia.

 

Pentru informații suplimentare, contactează reprezentantul nostru al departamentului de Trading :
Renato Doicaru
[email protected]
Tel : 0356 414 175
Fax : 0356 414 173