Cat costa un kWh in 2021?

cat costa un kWh in 2021

Cat costa un kWh in 2021?

Folosim energie electrica in fiecare zi. Foarte probabil, folosesti energie electrica in secunda asta, chiar in timp ce citesti aceasta propozitie. Insa cate lucruri stii cu adevarat despre energie electrica? Ai idee cat costa un kWh in 2021? Dar de ce costa atat si nu mai putin? Mai mult, cat ar trebui sa te coste? Si ce poti face pentru a te bucura de cea mai buna oferta la energie electrica pe piata liberalizata?

Piata concurentiala vs. piata reglementata – ce trebuie sa stii

Inainte de a vorbi despre costul kWh in 2021, trebuie sa vorbim putin despre un eveniment foarte important al anului acesta. Da, este vorba despre liberalizarea pietei de energie electrica si schimbarile aduse de acest lucru. 

Ce inseamna liberalizarea pietei de energie electrica? Pe scurt, liberalizarea pietei de energie electrica inseamna ca de acum, ai mai multe drepturi, ca si consumator. Acum, poti sa:

 • Negociezi un pret ideal la energie electrica direct cu furnizorul.
 • Schimbi furnizorul de energie electrica in functie de nevoi.
 • Alegi oferta cea mai buna pentru tine si familia ta.
 • Economisesti bani la energie si sa-i cheltuiesti pe tine si pe cei dragi. 

Insa ca sa poti face toate lucrurile acestea, trebuie mai intai sa te documentezi putin. Asta ne-am propus noi sa te ajutam sa faci in acest articol, asa ca sa trecem la treaba.

In primul rand, cat costa un kWh in 2021?

Liberalizarea pietei de energie electrica a impactat, desigur, si cat costa un kW de curent. Odata cu liberalizarea pietei la 1 ianuarie 2021, au fost eliminate si preturile reglementate la energie pe care le plateai pana acum. 

cat costa un kwConsumatorii de energie electrica din Romania care nu si-au schimbat furnizorul de energie electrica, au ramas in serviciul unui furnizor de ultima instanta (FUI) care le furnizeaza energie electrica pe o perioada limitata, pana la schimbarea furnizorului. Conform reglementarilor in vigoare, FUI furnizeaza energie la pretul de 0,34015 lei/kWh, la care se mai adauga si alte cheltuieli (cum ar fi serviciul de distributie, transportul, etc.)

E un pret bun? Da, dar nu ideal. Desi FUI are obligatia de a-ti pune la dispozitie cel mai bun pret de care este capabil, asta nu inseamna ca e si cel mai bun pret de pe piata. De aceea, este de datoria ta sa te informezi despre ofertele de pe piata liberalizata. Apoi, e de datoria ta sa alegi oferta potrivita pentru tine.

Dar inainte de a vorbi despre oferte mai bune, haide sa trecem in revista cateva numere.

Ce pret pe kWh platesti intr-o singura luna? 

Raspunsul la aceasta intrebare depinde, bineinteles, de cati kWh consumi intr-o singura zi. Cateva cifre utile…

 • 100 de kWh, la Restart Energy in Bucuresti, insumeaza aproximativ 62 lei lunar.
 • 200 de kWh ajung pana la 124 si tot asa..

In medie, cati kw consuma o casa pe zi?

Am putea sa-ti oferim diverse cifre care suna important, dar care sa nu te ajute cu nimic. Adevarul e ca fiecare locuinta consuma diferit, in functie de mai multi factori. Depinde, bieninteles, de tipul de locuinta, de zona, si bineinteles de tipul de abonament selectat. Insa, in medie, un apartament de 85 metri patrati poate consuma pana la 12 kWh pe zi si in jur de 360 de kWh intr-o luna de iarna. Pentru apartamentele mai mari, consumul poate creste pana la 15 kWh pe zi si nu este neobisnuit sa atinga 400-500 kWh pe luna, ajungand sa consume aproape 300 de lei doar pe factura la energie electrica (in functie de furnizor!).

Insa cum spuneam, fiecare locuinta e diferita, asa ca daca vrei sa afli mai multe informatii personalizate asupra situatiei tale, de ce nu arunci o privire asupra calculatorului nostru de kWh in lei?

Calculator de kWH in lei – cateva detalii

 • Conform calculatorului Restart Energy, cati kw consuma un apartament pe zi in Bucuresti? Un apartament de 3 camere (55-75 mp) cu un consum mediu de 250 kWh/luna te costa 156 de lei pe luna.
 • Dar cati kw consuma un penthouse pe zi in Bucuresti? Un penthouse (100-110 mp) cu un consum mediu de 450 kWh pe luna (deci 15 kWh/zi) ar trebui sa coste 281 de lei pe luna.
 • O casa mica (110-130 mp) cu un consum mediu de 500 kWh pe luna (16 kWh pe zi) te costa 312 lei pe factura de energie. 

Te-am facut curios? Acceseaza calculatorul nostru si afla chiar acum cat ar trebui sa platesti pentru proprietatea ta cu un abonament Restart Energy.

Care e diferenta intre FUI si Restart Energy?

Dupa cum spuneam mai devreme, preturile de pe piata de energie electrica fluctueaza periodic. Astfel ca furnizorului de ultima instanta, ii este imposibil sa-ti ofere constant cel mai bun pret in momentul in care tu te hotarasti sa iti schimbi furnizorul. De multe ori, FUI ofera doar cel mai bun pret de care este capabil. Restartpreturi bune pe kWh Energy, in schimb, ofera cel mai bun pret de pe piata de energie electrica in mai multe zone din tara. De asemenea, Restart Energy se afla in top 3 al furnizorilor de energie electrica din tara.

 • Unde FUI iti ofera un pret de baza pe kWh de 0.35 lei, la Restart Energy, oferim preturi care pornesc de la doar 0.25 lei pe kWh. 
 • Astfel, oferim un raspuns de invidiat la intrebarea cat costa un kWh in 2021? Deoarece la noi, costa foarte putin.
 • De-asta, ne permitem sa oferim preturi mai bune decat ale concurentilor nostri si sa te ajutam sa economisesti de la o luna la alta.

Cateva lucruri pe care trebuie sa le retii despre cat costa un kWh in 2021 la Restart Energy:

 • In medie, platesti aproximativ 0.62 lei/kWh. 
 • Beneficiezi de abonamente flexibile sau stabile, in functie de necesitatile personale.
 • Ai optiunea de a economisi cu pachetul Energie + Gaz.
 • Poti castiga bani inapoi invitand prietenii sa se aboneze la Restart Energy (iti oferim un cadou de 50 kWh la fiecare prieten adus la Restart).

Speram ca prin acest articol, ai aflat mai multe despre cat costa un kWh in 2021. Daca inca nu esti sigur cat consumi tu, in medie, acceseaza calculatorul Restart Energy si afla in doar cateva secunde cat ar trebui sa platesti pe factura de curent si cat ai economisi daca ti-ai schimba furnizorul!