Scroll Top

5 pași pentru instalarea cu succes a panourilor solare

Este nevoie de o instalare corectă a panourilor solare. Iată 5 pași cheie pentru o implementare fără probleme.

Pasul 1: Evaluarea locației și a potențialului solar

Asigură-te că zona în care vrei să instalezi panourile solare este suficient de expusă la soare pe parcursul zilei și nu este umbrită de copaci sau clădiri. Acoperișul ar trebui să fie orientat cât mai aproape de sud. Înclinarea ideală depinde de latitudinea locației, dar un unghi între 30-40 de grade este de obicei optim. Pentru calcularea unghiului și alte detalii privind orientarea, înclinarea și amplasarea optimă a panourilor solare, click aici.

Dacă nu ești sigur de evaluarea locației și a potențialului solar, este întotdeauna recomandat să consulți specialiștii Restart Energy. Aceștia pot efectua o analiză detaliată a locației tale și pot oferi informații mai precise privind potențialul solar și randamentul estimat al sistemului de panouri solare.

Pasul 2: Obținerea aprobărilor și permiselor necesare

Înainte de a instala panourile solare, verifică reglementările și cerințele locale. Este posibil să ai nevoie de aprobări de la autoritățile locale sau de la asociația de proprietari.

Pasul 3: Selectarea și achiziționarea echipamentelor

Investește în componente de înaltă calitate, cu o eficiență ridicată și o durată lungă de viață. Nu uita să achiziționezi și alte componente necesare, cum ar fi invertorul solar, suporturile de montaj și cablurile.

Pasul 4: Instalarea panourilor solare

Pentru instalarea efectivă a panourilor solare, alege un instalator profesionist.

Înainte de instalare, asigură-te că:

  • Urmezi cu atenție instrucțiunile furnizate de producător și că respecți toate măsurile de siguranță.
  • Structura acoperișului este solidă și capabilă să susțină greutatea panourilor solare. O evaluare profesională a acoperișului și a structurii este recomandată.
  • Alimentarea electrică este oprită. Acest lucru va minimiza riscul de șoc electric și alte accidente legate de electricitate.

Pasul 5: Conectarea sistemului și testarea

Ultimul pas este să conectezi sistemul de panouri solare la rețeaua electrică sau să instalezi un sistem de stocare a energiei, dacă dorești să alimentezi independent. După instalare, verifică toate conexiunile, funcțiile și siguranțele. Fă probe de funcționare.

Dacă ai nevoie de o instalare profesionistă și fără riscuri a panourilor tale fotovoltaice, știi unde să ne găsești – Restart Energy.