Scroll Top

Ce durată de viață au panourile fotovoltaice

Cât timp rezistă panourile fotovoltaice? Este o întrebare pe care și-o pune orice om care vrea să-și instaleze panouri la el acasă sau pentru propria companie.

Panourile fotovoltaice sunt construite solid, să dureze. Cele mai multe au garanție de la producător de 25 de ani. Dar de fapt rezistă și mai mult de atât. Studii recente arată că panourile solare își păstrează randamentul foarte bine în primii 25 de ani. Apoi eficiența scade ușor, cu vreo 0,5% pe an.

Cu alte cuvinte, chiar și după 50 de ani, panourile fotovoltaice tot produc curent electric. Doar puțin mai puțin. Totuși, pot genera electricitate chiar și după 80-100 de ani de folosire.

Panourile fotovoltaice sunt făcute din materiale rezistente la factorii de mediu. De exemplu, cadrul metalic este de obicei din aluminiu sau oțel inoxidabil care nu se degradează în timp.

Celulele fotovoltaice din panouri sunt protejate între două straturi de material plastic sau sticlă specială. Această încapsulare asigură protecție împotriva umezelii, vântului, grindinei și altor factori. Chiar și așa, randamentul panourilor poate scădea ușor în timp. Motivele pot fi depuneri de praf, degradarea lentă a materialelor, defecțiuni ale unor celule fotovoltaice etc. Totuși, scăderea de eficiență este minimă. Un panou bine întreținut durează zeci de ani.

Panourile fotovoltaice sunt testate în condiții speciale

Panourole sunt ușor de întreținut. Nu au piese în mișcare sau lichide ce se pot scurge. Doar trebuie curățate ocazional de praf. Tehnologia s-a îmbunătățit mult. Cele mai noi panouri sunt mai performante și mai rezistente. Pot fi reparate dacă ceva se strică. De obicei doar celulele afectate sunt înlocuite. Se degradează uniform. Randamentul scade lent pentru tot panoul, nu dă rateuri totale. Panourile fotovoltaice sunt reciclabile aproape 100%. Materialele pot fi refolosite după dezinstalare. Așa că nu poluează.

Panourile fotovoltaice reprezintă o investiție pe termen foarte lung, datorită duratei lor mari de viață. Așadar, nu ezita să alegi energia solară! Te vei bucura de economii la facturi pentru mulți ani de acum înainte.

Sună-ne pentru o ofertă, dacă vrei panouri solare de calitate, cu durată mare de funcționare! La Restart Energy te ajutăm cu alegerea panourilor, instalare și mentenanță.

Related Posts