Scroll Top

Randamentul panourilor solare pe înțelesul tuturor

Randamentul panourilor solare pe înțelesul tuturor

Randamentul panourilor solare pe înțelesul tuturor

Când vorbim despre randamentul panourilor solare este înțelept să amintim că, în ultimii ani, tehnologia solară a făcut salturi uriașe către o eficiență mai mare a celulelor solare. În medie, panourile solare au în zilele noastre o eficiență de peste 20%. Panourile solare de înaltă eficiență pot depăși acest prag, înregistrându-se 22% , chiar și 23% în unele cazuri. Când alegi un sistem de energie solară pentru afacerea ta, trebuie să iei în calcul o varietate de factori. Amintim aici amplasarea panourilor, locația geografică, designul arhitectural al acoperișului, gradul de umbrire.

Dacă te-ai documentat temeinic până acum despre energia verde, sigur ai întâlnit expresiile ”eficiență a panourilor solare” ori ”panoul solar cu cea mai mare eficiență”. Randamentul panourilor solare reprezintă cantitatea de lumină solară care lovește suprafața unui panou solar. Aceasta este convertită apoi în energie electrică care poate fi utilizată. De asemenea, tipul de panou solar, construcția acestuia și condițiile exterioare influențează cât de eficient funcționează un panou solar.

Factori care influențează randamentul panourilor solare

Practic, eficiența celulei unui panou solar este determinată de cât de multă lumină solară poate transforma celula în energie electrică utilizabilă. Există numeroși factori care determină cât de eficient este un panou.

  • Tipul de material (siliciu monocristalin, siliciu policristalin, telurura de cadmiu etc.) influențează modul în care lumina se transformă în electricitate.
  • Cablare. Organizarea firelor pe un panou solar care captează și transferă efectiv electricitatea joacă un rol esențial în ceea ce privește eficiența acestuia.
  • Reflexie. Dacă lumina este reflectată departe de un panou solar, eficiența acestuia poate fi redusă.
  • Lungimea de undă / frecvența luminii. Cu cât este mai mare gama de fotoni (infraroșu, ultraviolet și „gama vizibilă”) pe care un sistem solar îi poate absorbi, cu atât eficiența celulei solare este mai mare.
  • Poziționare și unghi. Pentru a capta cantitatea maximă de lumină solară, instalarea corectă a panourilor solare și un unghi optimizat sunt vitale.
Randamentul panourilor solare pe înțelesul tuturor
Randamentul panourilor solare este direct influențat de gradul de umbrire, tocmai de aceea este vital să instalezi sistemul de energie solară în locuri unde razele soarelui ajung cu ușurință

Eficiență crescută a panourilor instalate în locuri neumbroase

În plus,  temperaturile mai ridicate vor reduce de fapt producția de energie. Acest lucru se traduce printr-o eficiență mai scăzută. Chiar și cea mai mică pată de umbră pe un singur panou poate reduce eficiența generală a sistemului. Deși umbra nu este luată în considerare de către producătorii de panouri, aceasta este un factor important. Nu ignora acest aspect atunci când te decizi să instalezi un sistem de panouri. Cu Restart Energy, găsirea sistemului de panouri solare potrivit pentru afacerea ta este mult mai ușoară. Contactează unul dintre specialiștii noștri în domeniul energiei pentru a afla toate aspectele pe care să le iei în considerare pentru a utiliza energia solară. Echipa Restart este alături de tine și de compania ta pentru a nu întâmpina dificultăți de niciun fel. Ne ocupăm de toate detaliile, de la prima întâlnire până la finalizarea instalării.

Ia legătura cu profesioniștii Restart Energy și convinge-te că suntem cei mai potriviți pentru a oferi serviciile de înaltă calitate de care afacerea ta are nevoie!

Related Posts