Scroll Top

Gânduri bune pentru 2021: Schimbă energia!

restart-energy-concurs-indiciu2

Venim cu vesti bune pentru ca, nu-i asa, anul ce a trecut a fost cam prea plin de vesti proaste. Noi, la Restart Energy, suntem mari fani ai spiritului Craciunului, a semnificatiei lui si a caldurii ce o primim si o daruim celor din jur. N-avem ce-i face, suntem inca mici copii in suflet si ne bucura ideea unui cadou. Dar si a unei mici vanatori de indicii. 

In saptamanile ce-au mai ramas pana la Craciun, ne-am propus sa organizăm un mic concurs, pentru a te ajuta sa-ti redescoperi copilul din tine. 

Iata ce trebuie să faci: citește cu atenție articolele pe care le vom posta pe blog in fiecare luni, si fii cu ochii-n patru după cuvintele indiciu. Cauti 5 cuvinte, iar la final, le vei folosi sa formezi o propozitie. Scrie-ne propozitia pe care ai obținut-o intr-un mesaj privat prin formularul indicat în postarea concursului de pe Facebook, din 22 decembrie, dă like paginii Restart Energy pe Facebook si ai șansa să câștigi numeroase premii!

Schimbare. Mulți dintre noi visăm la ea. Mulți sperăm că anul ce are să vină va aduce cu el și câteva schimbări în bine pentru că, nu-i așa, chiar am avea nevoie de ele. Ne-ar plăcea ca lumea din jur să se schimbe. Ca șeful să devină mai amabil, partenerul mai drăgăstos, copiii mai curajoși. 

Și despre noi înșine avem destule speranțe ascunse undeva, într-un dulap secret pe care nu-l poate vedea nimeni. Am vrea să fim mai fericiți, mai sociabili, mai bine-pregătiți de ziua care vine. Am vrea, dar când vine clipa schimbării, ezităm. 

Ne e frică de schimbare. O frică oribilă și paralizantă, care depășește cu mult teama de lucruri mult mai groaznice. Nu vedem ce rol am putea avea în propria schimbare-n bine. 

Ei, și de ce nu? 

De ce n-ar putea 2021 să fie anul în care faci marea schimbare? Când ceva nu merge cum trebuie, schimbă. Adaptează-te. Ăsta e motto-ul pe care noi, la Restart Energy, ne-am propus să-l adoptăm cu ocazia noului an.

Hai să-ți povestim ce înseamnă pentru noi. 

El poate fi un motto profesional, bineînțeles. Foarte mulți români nu sunt mulțumiți de serviciile furnizorului de gaze și de energie electrică. Poate te numeri și tu printre aceștia, și poate că și tu crezi că nu poți face nimic în privința acestei nemulțumiri. Ei bine, nu e așa. Adevărul e că dacă nu ești mulțumit de relația cu furnizorul, schimb-o. Poate că actualul furnizor nu este pregătit să-ți ofere serviciile pe care ți le dorești, dar asta nu ar trebui să însemne că te mulțumești cu mai puțin. Deoarece asta creează standarde și mai mici și face să scadă și mai mult calitatea serviciilor.

Vrei, poate, un abonament la gaz care să-ți fie unic ție. Sau poate că te-ai săturat ca în fiecare lună, să te trezești cu o sumă diferită pe factura de energie și ai vrea să te bucuri de un preț stabil. A venit momentul să schimbi furnizorul. 

Dar motto-ul de mai sus nu înseamnă doar atât, ci are și o dimensiune personală. Poate că nu te-am prins într-un moment bun, poate că nu te-ai simțit chiar mulțumit de un timp încoace. Aici intervine și mai bine ideea de mai sus – dacă nu merge cum trebuie, schimbă energia. 

Dorința de schimbare poate să vină doar din tine. Dar stai liniștit, asta nu înseamnă neapărat să renunți la acel lucru. Pur și simplu  (indiciu numarul 2 pentru concurs: „dă”) să-ți schimbi abordarea. Dacă nu ești mulțumit de o relație, încearcă să vorbești cu persoana respectivă. Amintește-ți că atunci când omul nu știe că ceva merge prost, îi poate fi foarte greu să se schimbe. 

Cu alte cuvinte, mesajul nostru de Crăciun este schimbă orice te nemulțumește în viață. Ai curajul să faci acest pas. Cere oferta furnizorului. Adaptează. Schimbă. Depășește. Lucrează împreună cu cei dragi pentru a avea un 2021 mai bun. 

Schimbarea vine doar din noi și da, uneori asta e greu, dar știm că ai energia de a face și mai bine.