Scroll Top

Restart Energy implementează sisteme fotovoltaice în valoare de 150.000 de euro pentru companiile TED Agro și TED Farm

  • Investiție în valoare de 150.000 de euro ce urmează a fi amortizată în mai puțin de 5 ani
  • 534 de panouri, construite pe o suprafață de 1.000 mp, cu o putere de 230 kWp
  • Energia solară produsă va acoperi aproximativ 30% din consumul total al celor două companii
  • Panourile solare vor produce 6.850 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere totală a costurilor cu energia de aproximativ 700.000 de euro
  • Reducerea emisiilor de CO2 cu 86 de tone și scăderea deșeurilor radioactive cu 0,8 kg pe an
  • Fotogeneratoarele voltaice vor fi montate pe acoperișul unităților TED Agro și TED Farm din Roman, județul Neamț

București, Timișoara, 21 octombrie 2022: Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, anunță semnarea a două noi contracte în valoare totală de 150.000 de euro cu firmele TED Agro și TED Farm, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere cumulată de 230 kWp.

Proiectele presupun instalarea a 534 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 1.000 mp, pe acoperișul unităților TED Agro și TED Farm din Roman, județul Neamț.

Generatoarele fotovoltaice vor produce în total 6.850 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de aproximativ 700.000 de euro. Astfel, investiția celor două companii în valoare totală de 150.000 de euro va fi amortizată în mai puțin de 5 ani.

Investiția acoperă 30% din necesarul de energie al fiecărei companii și presupune o reducere cumulată a amprentei emisiilor de carbon de 86 de tone și a deșeurilor radioactive cu 0,8 kg pe an.

„Sistemele fotovoltaice sunt o soluție eficientă de reducere a costurilor cu energia, pe o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreținere. În perioada următoare, Restart Energy se va concentra pe producerea sustenabilă a energiei electrice active prin utilizarea energiei solare”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy

„Am luat decizia de a investi într-un proiect fotovoltaic datorită eficienței economice, dar și din dorința de a contribui la un viitor mai sigur pentru planetă și pentru copii noștri. Cu o investiție inițială ce va fi amortizată în 5 ani de zile, vom beneficia de costuri cu energia mai reduse, mai predictibile”, spune Teodoru Nicolae Eugen, Director General TED Agro.

„Producția proprie de energie verde ne permite să avem o activitate operațională mai sustenabilă, și în același timp mai eficientă din punct de vedere financiar. Panourile fotovoltaice amplasate pe unitatea noastră din Roman acoperă 30% din necesarul total de energie al companiei și reprezintă o economie de aproximativ 350.000 de euro în următorii 25 de ani”, declară Teodoru Nicoleta Margareta, Director General TED Farm.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.


Despre Restart Energy

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică, cu capital mixt românesc-american, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 40.000 de clienți persoane fizice  și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia.

Related Posts