Scroll Top

De la energie solară la panouri fotovoltaice

De la energie solara la panouri fotovoltaice

 Energia verde are un rol-cheie în tranziția energetică datorită impactului redus asupra mediului. Oferă o alternativă la energiile neregenerabile și ajută la combaterea încălzirii globale neproducând gaze cu efect de seră sau emisii poluante. Dar, ce sunt aceste panouri fotovoltaice și care sunt avantajele lor?

Un panou fotovoltaic aparține gamei de panouri solare concepute pentru a valorifica energia solară fotovoltaică. Funcția sa este de a transforma energia solară în energie electrică. Panourile fotovoltaice pot fi folosite pentru a genera energie electrică atât în ​​aplicații casnice, cât și în cele comerciale. Modulele fotovoltaice sunt formate dintr-un set de celule fotovoltaice interconectate între ele. Panoul fotovoltaic este responsabil de transformarea directă a energiei radiațiilor solare în energie verde, sub formă de curent continuu.

Dintre numeroasele materiale care pot fi folosite pentru construcția modulelor fotovoltaice, siliciul este cel mai folosit. Siliciul este transformat în plachete care sunt apoi legate între ele pentru a forma un modul fotovoltaic.

Producerea de energie verde

Există mai multe surse de energie regenerabilă din obținerea de resurse naturale precum vântul, apa sau soarele. De asemenea, aceasta pot fi produse in mai multe feluri.

Energia solară este o energie verde produsă din lumina soarelui, deci este și o energie intermitentă. Energia solară fotovoltaică transformă razele soarelui în energie electrică prin utilizarea plăcilor sau a unor panouri solare, în timp ce energia solară termică este utilizată în general pentru încălzirea fluidelor, cum ar fi anumite încălzitoare de apă menajere.

Panouri fotovoltaice și avantaje principale

Economisirea energiei electrice de multe ori este un procedeu puțin mai complicat, deoarece presupune schimbarea becurilor, a aparatelor și nu numai. Acum, este posibil să-ți instalezi propria sursă de energie regenerabilă sau un sistem de cogenerare la scară mică sau medie în locuința sau afacerea ta și să închei un contract de interconectare.

Beneficiile de a avea un panou fotovoltaic:

 •         Este regenerabil;
 •         Este abundent. Pământul primește 120.000 de terawați de radiație solară, de 20.000 de ori mai multă energie decât energia necesară în întreaga lume;
 •         Prietenos cu mediul. Energia soarelui în sine nu provoacă poluare;
 •         Reduci costurile energiei electrice;
 •         Este silentios;
 •         Întreținere redusă;

Este, fără îndoială, cea mai ieftină, mai sigură și mai ușor de instalat alternativă. Începe să îți produci propria energie electrică și uita de tarifele ridicate ale energiei electrice.

Panouri fotovoltaice și specificații de instalare

Instalarea unor panouri fotovoltaice constă în:

 •         Asamblarea suporturile plăcilor;
 •         Fixarea capacului;
 •         Fixarea panourile solare;
 •         Realizarea conexiunii sistemului cu invertorul;
 •         Conectarea invertorului la tabloul electric;
 •         Conectarea bateriilor în cazul instalațiilor izolate.

Montarea unor sisteme solare este o muncă complicată pentru oricine nu este familiarizat cu cunoștințele electrice, așa că este întotdeauna recomandat să o lăsați pe mâna profesioniștilor cu experienţă. Discută cu experți noștri despre oferta Restart Solar și ce presupune o astfel de investiție.

Related Posts