Scroll Top

Panouri solare pentru încărcarea electrică a vehiculelor

Incarcarea electrica a masinilor
Știi ce este nu numai ideal, ci posibil și rentabil pe lungă durată? Să îți încarci mașina electrică doar cu ajutorul soarelui! 

Alimentarea mașinilor electrice poate deveni „soare la ureche” datorită sistemelor de încărcare care utilizează energia solară.

Panoul solar este un dispozitiv folosit pentru a transforma energia solară în energie electrică. Este alcătuit din celule fotovoltaice (fabricate din siliciu, care absorb radiațiile), un circuit electric (celulele sunt dispuse în serii și în paralel), o carcasă de protecție (de obicei, un cadru din aluminiu sau oțel care protejează circuitul), un strat de sticlă securizat pe cadru pentru a proteja celulele și un cablu de ieșire (conectează panoul la încărcătoare, invertor sau baterii pentru stocarea energiei electrice).

Pentru alimentarea autoturismelor, ai nevoie de o stație de încărcare fotovoltaică, formată din module  montate într-un cadru rezistent. Acestea vin la pachet cu panouri solare, de regulă de 250-400W, invertoare și conectorul de încărcare pentru mașină. Panourile sunt conectate la un invertor și la baterii de stocare. Sistemul funcționează prin tehnologia plug-and-play, conectându-se direct la portul de încărcare al mașinii.

Le poți monta direct în locul unde îți parchezi vehiculul, în curte sau pe acoperișul garajului.

Funcționează ca o priză solară imensă la care îți conectezi cablul de încărcare. Unele modele au tracker solar pentru o urmărire optimă a soarelui de-a lungul zilei. Ziua îți încarcă mașina electrică din surplusul de energie captată de panouri, iar noaptea își poate completa încărcarea din rețeaua publică.

Cele mai performante stații folosesc panouri mono-cristaline și au capacitate de încărcare de până la 22kW, ceea ce înseamnă că îți reîncarcă bateria vehiculului într-un timp foarte scurt. Cristalul este format dintr-un singur granul fără defecte, ceea ce conduce la o eficiență mai mare. Pentru că are o structură compactă și rigidă, rezistentă la intemperii și vibrații, convertește, în medie, 20-22% din energia solară în electricitate.

E un sentiment tare mișto să știi că mașina ta electrică circulă datorită energiei regenerabile, curate, a soarelui! Dacă vrei să afli mai multe despre implementarea panourilor solare, contactează echipa Restart Energy.

Related Posts