Scroll Top

Acoperișuri fotovoltaice urbane inteligente

5
Dacă vrei să produci energie electrică curată direct acolo unde este nevoie de ea, nu ai nevoie de structuri masive precum parcuri eoliene sau ferme fotovoltaice.

Soluțiile inteligente devin tot mai răspândite pe măsură ce orașele își convertesc acoperișurile în parcuri solare urbane, eficiente și prietenoase cu mediul.

În Paris, de exemplu, mii de blocuri au fost dotate cu panouri fotovoltaice integrate în învelișul din tablă. Sistemul smart monitorizează producția de energie și o dirijează direct către locuințe și servicii. Excesul de energie solară produsă poate fi vândut înapoi rețelei. Oamenii au acum facturi la curent mai mici și orașul a devenit mai curat, datorită acoperișurilor solare inteligente.

Și în Londra încep să apară integrate acoperișurile solare. Panourile solare generează atât curent pentru iluminat și lifturi, cât și încălzesc apa folosită în menaj. Un sistem automat inteligent monitorizează output-ul și eficientizează procesul distribuției, ca totul să meargă rapid și cu utilitate.

Chiar și fabricile pot avea acoperișuri inteligente. În Germania, panouri fotovoltaice plasate pe hale industriale produc curent atât pentru utilitățile din clădire, dar și pentru încărcarea unei flote de vehicule electrice. Asta ajută la reducerea facturii de energie și la ameliorarea amprentei de carbon.

Acoperișuri solare urbane
Acoperișuri solare urbane
În cazul clădirilor istorice cu valoare arhitecturală, se folosesc panouri fotovoltaice semitransparente.

Acestea sunt mai subțiri, imită culoarea țiglei, fără a periclita aspectul original al clădirii și sunt montate deasupra stratului de protecție. Prin materiale și metode potrivite, acoperișurile fotovoltaice se pot integra armonios chiar și în cazul patrimoniului arhitectural, furnizând electricitate verde.

Pe acoperișurile plate sistemele fotovoltaice pot fi mascate printr-un parapet sau pergolă verde care mimează silueta inițială. Pentru structurile cu colțuri și forme speciale, panourile solare flexibile se pot monta direct pe suprafață. Acestea urmează contururile, fără a necesita structuri suplimentare.

Află chiar astăzi de la Restart Energy cum îți poți planifica în mod economic tranziția la metodele moderne și prietenoase cu mediul.

Related Posts