Scroll Top

Interesat de sustenabilitate? Panourile solare sunt soluția ta!

Interesat de sustenabilitate? Panourile solare sunt solutia ta!

Interesat de sustenabilitate? Panourile solare sunt soluția ta!

UE și statele membre au validat și au semnat Acordul de la Paris și acum sunt angajate în implementarea acestuia. Conform acestei obligații, statele membre au convenit că UE ar trebui să devină prima economie și societate neutră climatică până în anul 2050. În temeiul acordului, UE a formulat o strategie de reducere a emisiilor pe termen lung și un plan climatic actualizat până la sfârșitul anului 2020, angajându-se să diminueze emisiile UE cu cel puțin 55% până în anul 2030 față de nivelurile din anul 1990, folosind în mare parte panourile solare.

Viitorul verde este inevitabil

Energia verde este energia viitorului, care este inepuizabilă. Producerea de energie a panourilor fotovoltaice este afectată de radiația solară și de orientarea acestora. Foarte multe rapoarte și studii arată că energia verde înlocuiește treptat energia tradițională de dragul progresului uman și al dorinței de a proteja pământul. Schimbăm modul în care gândim și credem în responsabilitate față de mediu, adică în sustenabilitate.

Ce trebuie să ai în vedere privind montarea panourilor solare?

Cand vine vorba de cantitatea panourilor solare pe care le instalezi și de complexitatea proiectului tău, instalarea de sisteme solare posibil să aibă o durată mai lungă sau mai scurtă. În cazul în care în apropiere de locul de instalare nu există o rețea solară, poți alege să instalezi panouri fotovoltaice independente, cunoscute și ca off-grid. Pentru instalare, este recomandat să consulți un expert.

Pașii de urmat în instalarea panourilor solare:

  1. Alege locul potrivit. Poți monta panourile solare pe acoperiș ca de obicei, dar le poți monta și pe sol dacă spațiul îți permite. Condiția principală este expunerea la lumina soarelui. Asigură-te că sunt orientate spre sud sau est, în funcție de configurația spațiului.
  2. Suporturi de montare. Pentru că panourile solare vor fi supuse condițiilor atmosferice, ele trebuie să își mențină poziția. Suportul ajută la rezolvarea acestei probleme, cum ar fi prevenirea scurgerii apei în casă.
  3. Instalarea panoului. După instalarea suportului, instalați șina mobilă și suportul metalic. În cazul acoperișurilor, acestea se instalează la o înălțime de minim 6 cm față de acoperiș. Panourile solare sunt fixate cu adeziv pentru a le împiedica să se miște.

Panouri solare pentru afacerea ta

Una dintre cele mai cunoscute probleme cu care se confruntă omenirea în ultimele decenii este poluarea. Drept urmare, preocupările de mediu din partea oamenilor și a marilor corporații au început să crească și și-au îndreptat atenția către dezvoltarea unor sisteme mai eficiente, care funcționează pe surse de energie verde. Printre acestea se numără energia solară, biomasă, eoliană sau geotermală.

Aceste tehnologii ne surprind în fiecare an prin performanțele lor din ce în ce mai impresionante, deși majoritatea sunt încă în stadiu experimental sau în plină dezvoltare. De foarte multe ori, aceste dispozitive au anumite limitări atunci când sunt folosite singure, așa că sunt utilizate cu surse de energie clasice. Cu toate acestea, rezultatul acestei operațiuni comune este bun atât pentru mediu prin reducerea emisiilor, cât și pentru utilizatori prin reducerea costurilor în cadrul companiilor. Beneficiile pe termen lung ale sistemelor solare sunt foarte clare. Ele contribuie la dezvoltarea unei culturi de sustenabilitate a consumului.

Energia solară este una dintre cele mai prețioase resurse de pe planeta noastră și a căpătat din ce în ce mai multă atenție în ultima perioadă ca fiind curată, gratuită și nu în ultimul rând inepuizabilă. Pentru producerea de energie electrică aceasta este, fără îndoială, cea mai eficientă soluție. Asigură reducerea costurilor companiei tale prin proiectul nostru Restart Solar. Contactează-ne pentru o consultație, pentru a afla mai multe informații și pentru a vedea cum programul Restart Solar se potrivește nevoilor companiei tale.

Related Posts