Scroll Top

Energie gratis: ghid pentru începători în lumea panourilor solare

Energie gratis header
Dacă te gândești să faci tranziția către generarea energiei necesare alimentării casei tale dintr-o sursă de energie gratis și regenerabilă, dar nu știi unde să începi, ai nimerit bine. În acest articol vom prezenta câteva informații de bază pentru un începător în lumea panourile solare.

Energie gratis

Sursa esențială a energiei gratis este soarele, care luminează gratuit planeta în fiecare zi. Panourile solare transformă lumina solară direct în energie electrică prin intermediul celulelor fotovoltaice. De obicei, sunt realizate din celule fotovoltaice monocristaline sau policristaline, din siliciu și alte materiale semiconductoare. Ele funcționează cel mai bine atunci când sunt orientate spre soare și la o înclinare.

Sistemele de panouri solare mai mari au un invertor pentru a schimba curentul continuu (DC) de la panouri la curent alternativ (AC) folosit în case. Optimizatorii ajută la maximizarea producției fiecărui panou. Alege unul cu eficiență mare!

Astfel, singura investiție o reprezintă echipamentul. Află câți wați consumi în medie lunar/anual din facturi, ca să-ți dimensionezi sistemul în conformitate. Poți lua în considerare vârsta, structura și expunerea la soare a acoperișului atunci când planifici sistemul de panouri solare.

Statul român oferă subvenții de 30-40% pentru sisteme casnice. Profită!

Mai mult, bateriile pot stoca excesul de energie solară pentru a fi utilizate atunci când soarele nu strălucește, de exemplu, iarna sau pe vreme noroasă. Vânzarea excesului de energie înapoi la rețea poate fi o opțiune mai bună pentru rotunjirea veniturilor.

Obțineți mai multe oferte atunci când alegeți un instalator pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună valoare. Verifică-le licențele, experiența și recenziile clienților, precum și echipamentele sau garanțiile sugerate. În caz de defecțiuni, garanția acoperă reparațiile pentru mulți ani de la producători reputabili.

Panourile de calitate durează de obicei peste 25 de ani și plătesc sistemul în 5-10 ani prin facturi mai mici la electricitate, în funcție de locație. Întreținerea adecvată va maximiza productivitatea pe toată durata de viață. De obicei, în 4-7 ani îți amortizezi investiția, iar mai departe beneficiezi de energie 100% gratis.

Așadar, odată ce-ți instalezi sistemul solar, te poți bucura de energia gratuită, curată și în cantitate nelimitată a soarelui. Dacă ai vreo întrebare suplimentară despre această investiție de lungă durată, nu ezita să o adresezi specialiștilor de la Restart Energy.

Related Posts