Scroll Top

Investiții de viitor: energie solară regenerabilă

Fără îndoială, soarele este cea mai abundentă sursă de energie din sistemul nostru solar. Dar cât de puternic este soarele? Potrivit Laboratoarelor Naționale de Energie Regenerabilă din SUA, cantitatea de energie din lumina soarelui care atinge Pământul într-o oră ar putea asigura nevoile de energie ale lumii pentru un an întreg. Dar ce este energia solară? Când spunem energie solară, vorbim despre captarea luminii soarelui (fotoni) și transformarea acesteia în electricitate (tensiune), printr-un proces numit „efectul fotovoltaic” sau PV. Energia solară care este astfel captată folosind tehnologia PV poate alimenta orice, de la case, afaceri, mașini și avioane până la aparate mici, cum ar fi calculatoare, centrale portabile și multe altele. Totul se realizează cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Acestea reprezintă la ora actuală cele mai sigure investiții de viitor.

Energia regenerabilă, denumită adesea energie curată, provine din surse sau procese naturale care sunt reînnoite în mod constant. De exemplu, lumina soarelui și vântul continuă să strălucească și să sufle, chiar dacă disponibilitatea lor depinde de timp și vreme. Pentru a reduce emisiile de CO2 și poluarea atmosferică, oamenii trebuie să se orienteze rapid către surse de energie cu emisii scăzute de carbon. Adică, spre tehnologii regenerabile. Energia regenerabilă va juca un rol cheie în decarbonizarea sistemelor energetice în următoarele decenii.

Ce poți face tu pentru a te alătura mișcării ecologice

Cum poate deveni energia solară și mai regenerabilă, și mai ecologică? La rădăcina sa, tehnologia energiei solare îmbrățișează de bunăvoie și intenționat principiile energiei regenerabile. Prin dezvoltarea tehnologiei de panouri solare care durează în medie 30 de ani, această industrie și-a luat un angajament serios față de resursele durabile.
Dar susținătorii energiei solare pot face și mai mult, urmând câțiva pași simpli:

  • Pentru fiecare copac tăiat sau îndepărtat pentru un proiect solar pe acoperiș, trebuie plantat altul
  • Investiția în produse ecologice în birourile companiilor de panouri solare
  • Angajamente serioase în activismul ecologic în afara industriei energiei solare
  • Asigurarea că toate instalațiile solare la nivel de utilitate acordă atenție mediului local, astfel încât flora și fauna autohtone să nu fie afectate

Pentru a face cu adevărat o diferență, industria energiei solare trebuie să-și alinieze eforturile cu mișcarea ecologică la nivel mondial, în special în ceea ce privește schimbările climatice și încălzirea globală.

Investiții de viitor: energie solară regenerabilă
Investiții de viitor sunt cele care iau în considerare energia solară regenerabilă

Investiții de viitor cu energie verde de la Restart Energy

Restart Energy luptă cu toate resursele posibile pentru păstrarea unui mediu înconjurător curat și sănătos. Am lansat platforma https://redplatform.com/ro/, care propune proiecte sustenabile și se alătură luptei în echipă pentru salvarea Pământului. Platforma noastră, bazată pe blockchain, face compensarea CO2 ușoară, transparentă și accesibilă pentru toată lumea. Se concentrează pe:

  • Sprijinirea companiilor și a indivizilor pentru a deveni sustenabili
  • Creșterea producției de energie verde
  • Stabilirea de stimulente pentru a crește consumul de energie verde
  • Dezvoltarea și sprijinirea proiectelor sustenabile

Dacă ești antreprenor aspirant sau proprietar de afaceri, intră pe platforma noastră și află cum să începi sau să-ți scalezi propria afacere, ajutându-i pe alții să evalueze și să reducă amprenta de carbon și să devină sustenabili.

Nu mai sta pe gânduri! Apelează la specialiștii Restart Energy pentru a afla cum poți să te bucuri și tu de avantajele energiei solare regenerabile!

Related Posts