Scroll Top

Câtă energie pot să producă panourile solare?

Cata energie pot sa produca panourile solare

Câtă energie pot să producă panourile solare?

Una dintre preocupările principale ale tuturor în acest an este reprezentată de creșterea prețurilor pentru energia electrică. Această creștere a fost determinată de contextele sociale și economice din ultima perioadă, precum pandemia și războiul.

Îngrijorarea există printre toți consumatorii, fie ei casnici sau nu. Facturile mai mari pentru curentul electric pot afecta semnificativ bugetul fiecăruia dintre noi, dar și funcționarea business-urilor. Astfel, din punct de vedere legal, au fost luate măsuri care să reducă impactul majorărilor asupra utilizatorilor de energie electrică. Acestea sunt valabile însă pe o perioadă determinată și nu oferă predictibilitate sau siguranță pe termen lung.

În aceste condiții, alternativele precum obținerea energiei electrice prin panourile solare par a fi mai binevenite ca oricând. Utilizând energia solară, care este regenerabilă, în atmosferă nu se mai eliberează emisii de carbon, iar economiile pe termen lung sunt semnificative. Însă câtă energie pot produce astfel de sisteme?

Cantitatea de energie produsă de panourile solare

Un lucru important de știut este că sistemele solare nu vor produce absolut toată energia de care ai nevoie pentru funcționarea business-ului tău. Ele vor acoperi cel puțin 90% din cantitatea de care ai nevoie. De asemenea, instalațiile fotovoltaice produc energie doar în timpul zilei, cât timp este lumină. Însă, cu ajutorul specialiștilor noștri și pe baza nevoilor tale specifice, îți vom furniza și diferența de energie electrică necesară, care nu este produsă de sistemele solare instalate.

Totodată, există și situații în care sistemele solare produc mai multă energie decât îți trebuie. Chiar și în acest caz energia nu se pierde, fiind introdusă în rețea și redistribuită către alți consumatori. Acest lucru este în avantajul tău, deoarece vei fi recompensat financiar dacă te afli în situația de a consuma mai puțină energie decât produce instalația solară.

De ce este avantajos să instalezi sisteme solare

Prin instalarea de sisteme solare contribui la protejarea mediului, făcând în același timp economii considerabile pe termen lung. Este nevoie de o investiție inițială, pentru instalare, dar aceasta se amortizează în 4-5 ani. Având în vedere că garanția pentru panouri este de 25 de ani, după 5 ani nu doar că îți vei recupera investiția, dar vei începe să ai și profit.

Pentru a afla exact ce ofertă ți se potrivește cel mai bine, sunt necesare mai multe detalii despre consumul de energie, spațiul disponibil pentru instalarea panourilor, nevoile pe termen lung și altele. Însă, orientativ, îți spunem că, în urma unei investiții inițiale în panouri solare de 90.000 de euro, economia pe an este de 18.000 de euro, iar amortizarea se face în 5 ani.

La o investiție mai mare, de 400.000 de euro, economia anuală este de 90.000 de euro. Acest lucru se întâmplă deoarece, devenind propriul tău producător, sunt eliminate costurile de transport, distribuție și alte taxe incluse în factura de energie convențională.

Cu siguranță, mai ai multe întrebări despre sistemele solare, instalarea și modul lor de funcționare. De aceea suntem aici, pentru a-ți oferi răspunsurile pe care le cauți și recomandările care ți se potrivesc cel mai bine. Nu ezita să ne contactezi pentru a afla tot ce vrei să știi despre energia verde. Eficientizează business-ul tău  cu o ofertă personalizată din partea noastră.

Related Posts