Scroll Top

Restart Energy anunță finalizarea unui nou sistem de panouri fotovoltaice în valoare de peste 630.000 de euro pentru compania Rekord SRL

Proiectul urmează să fie extins cu un nou sistem de panouri fotovoltaice, compania acoperind astfel 80% din consumul propriu de energie

  • Investiția în valoare de peste 630.000 de euro urmează a fi amortizată în mai puțin de 4 ani
  • 1776 de panouri, construite pe o suprafață de 8.000 mp, cu o putere de 800 kWp
  • Panourile solare vor produce 21.250 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia de peste 3,4 milioane de euro 
  • Reducere anuală a emisiilor de CO2 de 267 tone și deșeurilor radioactive de 2,6 kg
  • Fotogeneratoarele voltaice sunt montate pe acoperișul unității de producție Rekord din Alba Iulia, strada Alexandru Ioan Cuza, nr.40A, județul Alba. 
  • Restart Energy a semnat un nou contract, cu aceeași companie, în valoare de peste 200.000 de euro pentru implementarea unui nou sistem de panouri fotovoltaice, cu o putere de 300 kWp. 

București, Timișoara, aprilie 2023: Restart Energy, companie lider în servicii de tranziție energetică, anunță finalizarea implementării unui nou sistem de panouri fotovoltaice, în valoare de peste 630.000 de euro pentru compania Rekord SRL. 

Proiectul  constă în instalarea a 1.776  de panouri, pe o suprafață de 8.000 mp, cu o putere de 800 kWp. Proiectul solar instalat pe acoperișul unității de producție din județul Alba acoperă aproximativ 80 % din consumul energetic al companiei. 

Investiția în valoare de peste 630.00 euro urmează a fi amortizată în mai puțin 4 de ani. 

Panourile solare vor produce 21.250 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia de peste 3,4 milioane de euro și o diminuare a emisiilor de CO2 de 267 tone și a deșeurilor radioactive de 2,6 kg. 

Recent, Restart Energy a semnat un nou contract cu compania Rekord pentru un nou proiect de panouri fotovoltaice ce va fi instalat pe acoperișul unității Rekord din Teiuș, Județul Alba. Cele 654 de panouri, cu o putere de 300 kWp reprezintă o investiție de peste 200.000 de euro ce urmează să fie amortizată în aproximativ 2 ani și jumătate. Compania va acoperi astfel 80% din consumul propriu de energie. 

„Am luat hotărârea de a produce energie verde pentru consumul propriu pentru că este mai avantajos din punct de vedere financiar și pentru că ne dorim să acționăm responsabil în raport cu mediul. Suntem foarte mulțumiți de primul proiect dezvoltat împreună cu Restart Energy, de felul în care a decurs colaborarea noastră și de aceea am semnat recent un nou contract, pentru un nou sistem de panouri fotovoltaice, pentru unitatea de producție din Teiuș”, spune Fabio Vettoretto, reprezentantul companiei Rekord. 

Sistemele fotovoltaice sunt o soluție convenabilă și sigură. De altfel, sistemele fotovoltaice sunt atât de competitive încât costul de producție a energiei solare pentru o centrală nouă care necesită și amortizare este de două ori mai mic decât costul de producție a unei centrale pe cărbune deja amortizată”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte  regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali. 

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26. 

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.


Despre Restart Energy

Restart Energy este o companie lider în servicii de tranziție energetică, cu capital mixt românesc-american, înființată în 2015 la Timișoara. În 2022, Restart Energy a dezvoltat 60 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, pentru companii din sectorul industrial, retail și HoReCa. Compania încheie anul 2022 cu vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalațiilor fotovoltaice și o cifră de afaceri de 55 milioane de euro. 

Despre Rekord SRL

Compania Rekord, specializată în producția de încălțăminte, a fost înființată în 1994, la Alba Iulia, de către Alcide Giacometti. Compania a crescut constant, ca urmare a investițiilor în tehnologii moderne de producție, și, în prezent, produce încălțăminte de calitate pentru mari branduri internaționale. Pe baza tehnologiei GORE-TEX®, Rekord produce ghete de trekking, ghete de vânătoare, cizme pentru motociclete, încălțăminte de ski fond, încălțăminte de protecție și încălțăminte militară. Rekord are peste 400 de angajați și a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 47.960.703 lei.

Related Posts