Scroll Top

Ce contine factura de gaz natural?

factura de gaz

Cu totii asteptam cu nerabdare perioada sarbatorilor. Desi situatia actuala e putin incerta, abia astepam sa ne vedem cu cei dragi, sa ciocnim un pahar de vin in cinstea anului care a trecut. Dar odata cu sosirea iernii, mai vin si niste costuri suplimentare, cum ar fi factura de gaz. Caldura si armonia nu trebuie sa fie doar in sufletele noastre, ci si in casa!

Pentru confortul tau, am creat cele mai bune oferte pentru energie electrica si gaze naturale. De acum inainte, factura de gaz nu-ti va mai strica vreodata momentele fericite petrecute alaturi de familie. Verifica aici exact cat vei plati la noi.

In plus, stim ca factura de gaz poate fi greu de descifrat uneori. De aceea, aici la Restart Energy iti punem la dispozitie tot ce trebuie sa stii despre ea. Vom deslusi astfel misterul si te vom ajuta sa intelegi ce reprezinta toate denumirile ciudate si cifrele intortocheate pe care le gasesti pe factura. 

Ce contine factura de gaz natural?

Ei bine, furnizarea de gaze naturale functioneaza pe niste principii economice asemanatoare energiei electrice, insa componentele din factura sunt putin diferite (si mai putine, din fericire).

Pretul gazului natural

Cand citim factura de gaz, prima rubrica pe care o vedem este pretul gazului natural. Acest pret acopera costurile de achizitionare a gazului natural folosit, dar si costurile proprii de functionare ale furnizorului. Marja comerciala a acestuia este, de asemenea, inclusa in aceasta cifra. 

Tariful de transport

Ne uitam putin mai jos si dam de tariful de transport. Ce-o mai insemna si asta? Ei bine, acest tarif reprezinta costul datorat de furnizor sistemului de transport al gazelor naturale (Transgaz SA), pentru transportarea gazelor naturale utilizate de tine de la locul de producere pana la locul de consum. Costul acesta este aproximativ la fel pentru toti furnizorii de gaze naturale din tara si este reglementat de ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei). 

Tariful de distributie

Al treilea punct din factura de gaz este tariful de distributie. Acesta reprezinta costul datorat de furnizor catre operatorul de distributie de gaze natural pentru preluarea gazelor naturale utilizate de tine din reteaua de transport si distribuirea lor prin retelele fizice ale distribuitorilor, pana la locul final de consum. Acest tarif este stabilit de ANRE, insa difera de la un operator de distributie la altul. El este colectat de toti furnizorii de gaze naturale din Romania.

Acciza

Ultima rubrica (dar nu cea din urma) este reprezentata de acciza. Aceasta este taxa perceputa de catre stat pentru gazele naturale consumate. Acest tarif este stabilit prin legislatia fiscala in vigoare si este colectat de toti furnizorii de gaz din tara. 

Nu-i asa ca te simti bine cand esti informat? 

Este placerea noastra sa stim ca ai toate informatiile necesare din domeniul energiei electrice si a gazelor. De aceea, ti le punem intotdeauna la dispozitie “ca poate-ti trebuie candva”! 

De sarbatori, nu trebuie sa astepti sa-ti ofere altii cadouri. Fa-ti singur un cadou schimband furnizorul de gaz. Pe langa unul din cele mai bune preturi la gaz din tara, vei avea parte de sarbatori linistite si calduroase! Fa schimbarea din timp pentru a te putea bucura de preturi buna toata iarna!

Related Posts