Scroll Top

Restart Energy anunță finalizarea unui sistem de panouri fotovoltaice în valoare de peste 300.000 de euro pentru compania Maragro SRL

  1. Investiția în valoare de peste 300.000 de euro urmează a fi amortizată în mai puțin de 4 ani;
  2. 880 de panouri, construite pe o suprafață de 3.700 mp, cu o putere de 396 kWp;
  3. Panourile solare vor produce 10.750 MWh în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia de peste 2 milioane de euro și o diminuare a emisiilor de CO2 cu 3.375 tone şi a deşeurilor radioactive cu 32,5 kg;
  4. Energia solară produsă va acoperi aproximativ  35% din consumul companiei;
  5. Panourile sunt situate în perimetrul unității Maragro din comuna Giera, Județul Timiș.

București, Timișoara, 19 iulie 2023: Restart Energy, companie lider în servicii de tranziție energetică, anunță finalizarea implementării unui sistem de panouri fotovoltaice, în valoare de peste 300.000 de euro pentru compania Maragro SRL.

Proiectul  constă în instalarea a 880 de panouri, pe o suprafață de 3.700 mp, cu o putere de 396 kWp. Investiția urmează a fi amortizată în mai puțin de 4 ani.

Energia verde produsă acoperă aproximativ 35% din consumul intern al companie. În următorii 25 de ani, panourile solare vor produce 10.750 MWh, însemnând o reducere a costurilor cu energia de peste 2 milioane de euro. Se preconizează că, în acest interval, Maragro va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 3.375 de tone şi deşeurile radioactive cu aproximativ 32,5 kg.

Panourile sunt situate în perimetrul unității Maragro din comuna Giera, Județul Timiș.

„Pentru că prețul energiei convenționale rămâne instabil, am luat decizia de a investi într-un sistem de panouri fotovoltaice. Pe lângă scăderea costurilor operaționale, un astfel de sistem are și avantajul unui impact pozitiv asupra mediului”, spuneDr. Francesco Del Maschio, administrator Maragro SRL.   

„Sistemele fotovoltaice sunt o soluție convenabilă și sigură de eficientizare a costurilor operaționale. Un astfel de sistem produce energie verde pe o perioadă lungă de timp cu costuri minime de întreținere. Ne bucurăm să constatăm o creștere importantă a interesului pentru astfel de sisteme, atât din partea companiilor antreprenoriale, mici și mijlocii cât și a corporațiilor”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte  regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.


Despre Restart Energy

Restart Energy este o companie lider în servicii de tranziție energetică, cu capital mixt românesc-american, înființată în 2015 la Timișoara. În 2022, Restart Energy a dezvoltat 60 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de aproximativ 15 MW, pentru companii din sectorul industrial, retail și HoReCa. Compania încheie anul 2022 cu vânzări de peste 10 milioane de euro pe segmentul instalațiilor fotovoltaice și o cifră de afaceri de 55 milioane de euro.

Despre Maragro SRL

Compania Maragro are peste 15 de ani de activitate în domeniul agriculturii și este specializată în producția de ulei presat la rece și semințe, atât convenționale cât și organice. Compania are peste 50 de angajați și a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 34.639.320 lei.

Related Posts