Scroll Top

Soluții fotovoltaice inovatoare pentru un eco-turism sustenabil

DECEMBRIE Restart Energy vizual articol (3)

Eco-turismul este o nișă promițătoare a turismului, care urmărește implementarea eficientă a sistemelor producătoare de energie verde în cadrul hotelurilor eco și a resorturilor durabile.

Conceptul de eco-turism nu este unul nou. Tot mai mulți turiști caută destinații prietenoase cu mediul. Însă peisajele superbe și zonele protejate nu prea au loc pentru panouri uriașe și sisteme masive. Tehnologia ne poate ajuta să integrăm într-un mod inovator energia curată, atunci când avem în vedere construirea unui turism sustenabil.

Aici intervin soluțiile ingenioase – de la integrarea fațadelor fotovoltaice în arhitectură, până la panouri subțiri montate pe ferestre și structuri mobile, care urmăresc razele soarelui. Se pot folosi panouri flexibile care imită forma și culoarea vegetației, integrate discret în peisaj sau chiar în părți ale construcțiilor. De exemplu, în pergole, alei acoperite, umbrele de piscină.

Stațiune eco-turistică
Stațiune eco-turistică

Interesant este și conceptul de micro-roți solare plasate pe aleea de acces sau în parcare. Scopul lor este producerea de energie electrică atunci când sunt atinse de razele soarelui.

O posibilitate de sisteme eco-friendly sunt cele pentru tratare și epurare sustenabilă a apei uzate cu reciclare și irigații.

Un alt exemplu de tehnologie inovatoare pentru eco-turism este sistemul eficient de climatizare cu recuperare de căldură. Este bazat pe pompe de căldură aer-apă/sol-apă sau sisteme de gestionare automatizată a consumului de energie în funcție de gradul de ocupare.

Mai există și stații de încărcare pentru vehicule electrice și vehicule electrice pentru transport intern.

Resorturile eco-turistice reprezintă un laborator ideal pentru cele mai inovatoare soluții în domeniul energiei curate. Integrarea energiei solare oferă eco-resorturilor șansa de a-și reduce semnificativ amprenta de carbon și de a deveni independente energetic.

Apelează la specialiștii Restart Energy pentru mai multe sfaturi de implementare a unor soluții fotovoltaice inovatoare.

Related Posts