Scroll Top

Panouri fotovoltaice: 3 beneficii imediate ale instalării

Panouri fotovoltaice: 3 beneficii imediate ale instalării

Companiile din întreaga lume folosesc deja panouri fotovoltaice pentru a reduce costurile facturilor de operare și pentru a economisi bani ce vor fi reinvestiți în afacere. Când decizi să instalezi aceste sisteme bazate pe energia solară, fie că este vorba despre o afacere sau despre gospodăriile individuale, faci o investiție pentru viitor.

Iată care sunt avantajele investiției în energie regenerabilă, un trend ascendent la nivel mondial.

1. Economisește bani imediat după ce instalezi panouri fotovoltaice

  • Facturi mai mici . În funcție de numărul celulelor fotovoltaice de care dispune sistemul instalat, de cantitatea de energie consumată în mod normal de către utilizator și de poziția geografică unde sunt amplasate panourile solare, factura pentru electricitate va reprezenta o fracție din ceea ce plătești acum. Dacă instalezi o baterie împreună cu sistemul fotovoltaic, poți stoca energia solară neutilizată în timpul zilei pentru a o folosi ulterior.
  • Crește valoarea imobilului. Un sistem de producere a energiei fotovoltaice instalat pe acoperișul unei case / a unei unități de producție nu generează doar electricitate gratuită. Acesta poate spori valoarea de piață a imobilului la revânzarea acestuia.
  • Durabilitate și costuri de întreținere scăzute. În procesul de producere a energiei electrice, un panou solar folosește lumina soarelui – sursă naturală, gratuită și inepuizabilă. Odată instalate, panourile fotovoltaice vor funcționa de-a lungul anilor aproape fără costuri de întreținere. Unul dintre cele mai mari avantaje este că acestea au o durată de viață de 25-30 de ani.

2. Îmbunătățește-ți stilul de viață

  • Electricitate tot timpul. În cazul sistemelor de panouri solare, dispare necesitatea investiției în generatoarele de rezervă, care suplinesc de obicei necesarul de electricitate în eventualitatea unei pene de curent. Energia astfel generată este disponibilă oriunde, zi și noapte, chiar și acolo unde nu există rețea națională.
  • Consum fără limite. Pentru că ești propriul producător de energie, nu e nevoie să te limitezi / să prioritizezi consumul. Cei care vor să devină prosumatori (producători – consumatori) pot vinde în rețea energia rămasă nefolosită.
  • Control de oriunde. Deține controlul total asupra informațiilor furnizate de sistemul tău de panouri fotovoltaice. Oriunde te-ai afla, poți consulta remote statisticile trimise de acesta prin intermediul unei aplicații pe telefon.
Panouri fotovoltaice
Recâștigă-ți independența energetică prin panouri fotovoltaice

3. Protejează mediul înconjurător

  • Independență energetică. În medie, 90% din consumul anual de energie al unei companii sau gospodării este asigurat de panourile solare și de acumulatorii aferenți. Aceasta îți va permite să apelezi doar ocazional la electricitatea disponibilă în rețea (generată din surse poluante) și să anticipezi cantitatea de energie de care ai nevoie.
  • Folosește energie verde! Soarele este o sursă de energie regenerabilă, durabilă, eficientă și accesibilă oricui. Sistemele fotovoltaice de producere a energiei electrice reprezintă calea cea mai eficientă de a te alătura efortului global și de a asigura un viitor curat generațiilor care vin.
  • Reduce amprenta ta de carbon. Fiind o sursă de energie fără emisii, electricitatea generată solar elimină din marele lanț al poluării o tonă de CO2 pentru fiecare 1MWh produs. Când produc energie electrică, aceste panouri nu emană dioxid de carbon sau alte gaze dăunătoare.

Afacere de viitor cu panouri fotovoltaice

Folosirea energiei solare a revoluționat piața producției de electricitate în ultimele decenii. Panourile fotovoltaice au devenit extrem de populare în mediile de afaceri, sunt folosite de guvernele lumii și de proprietarii de case. Investiția în producția de „energie verde” reprezintă un pas important spre independența energetică. Totodată, mai înseamnă economii semnificative în conturi, dar și o soluție viabilă pentru a proteja mediul înconjurător.

Succesul tău este și succesul nostru. Citește mai multe despre Restart Solar și află ce putem face pentru afacerea ta.

Related Posts