Scroll Top

Energie electrică ieftină: modalităţi inedite de obţinere

energie-electrica-ieftina

Energie electrică ieftină: modalităţi inedite de obţinere

Deseori te-ai întrebat ce noi metode în obţinerea de energie electrica ieftina s-au mai inventat?

Te vom uimi cu câteva modalităţi surprinzătoare prin care oamenii s-au gândit să genereze electricitatea. După cum bine ştii, Pământul este din ce în ce mai ameninţat de poluare, de hidrocarburi şi centrale nucleare. Specialiştii s-au orientat tot mai mult către surse sustenabile de energie, energie vie, care propulsează şi întreţine viaţa.

Vedem panouri solare enorme în deşert, în zone cu puternic impact solar, sisteme de convertire a puterii oceanelor, ferme de eoliene masive atât pe uscat, cât şi în larg şi soluţii de biomasă. Aşadar, energia alternativă e la mare căutare, dar există şi modalităţi ciudate care generează curent.

Căldura corpului generează energie

Un număr tot mai ridicat de oraşe mari din lume, s-au orientat către captarea căldurii prinsă în sistemul de metrou. Călătorii, navetiştii, trenurile produc foarte multă căldură, iar mediul izolat poate conduce la diferenţe enorme de temperatură.  Căldura emanată poate fi transformată în energie electrică ieftina  sau termică ce va fi folosită mai apoi în locuinţe și firme. S-a estimat că peste 500 de case din Londra, birouri aflate în vecinătatea metroului din Stockholm sau un bloc de locuinţe din Paris  se bucură de această descoperire.  De altfel se doreşte ca această facilitate să se extindă şi tot mai mulţi oameni să poată beneficia de ea în viitorul apropiat.

Vei fi surprins să afli că un întreg mall din America utilizează căldura generată de volumul mare de oameni care îl vizitează. Această gândire inovativă datează încă din anii ’90, noi când vom profita de ea?

Dansul = electricitate?

Şi, dacă tot suntem la capitolul energie produsă de corpul uman, află că poţi produce electricitate doar pentru că dansezi. Da, incredibil, dar adevărat! Clubul Watt din Rotterdam, Olanda utilizează energia cinetică generată de dans. Se folosesc tehnologii de recoltare piezoelectrice. Piezoelectricitatea este generată în anumite cristale, ca răspuns la o forță de comprimare. Energia electrică acumulată poate fi consumată pentru a susţine clădirea sau dirijate spre o nouă locație.

Această tehnologie se doreşte a fi implementată în zone cu mult trafic de pietoni, precum: aeroport, staţii de tren, arene sportive şi centre de shopping. Drept exemplu, căile ferate din Israel, în colaborare cu Universitatea Technion și compania Innowatech au instalat 32 de dispozitive de captare a energiei piezoelectrice de-a lungul unei secțiuni de cale ferată.  Captarea a peste 120 kWh este suficientă pentru a susţine cu energie electrica ieftina atât semnalizatoarele, luminile și alte mecanisme.

Alergatul îţi încarcă telefonul?

Te-ai gândit că poţi genera electricitate şi singur prin mers. Frecvent se întâmplă să ţi se descarce telefonul în cele mai neaşteptate momente. Imaginează-ţi că secretul nu stă în mâinile tale, ci în picioare. SolePower a inventat un mijloc de generare a puterii electrice prin mers pe jos. Simplu, plasezi talpicii ajustabili în încălțămintea la alegere şi prin deplasare generezi electricitate ieftina. Aceştia sunt rezistenţi la apă şi au o durată de viață de 3 ani, dacă mergi pe jos până la 5 mile pe zi.  Talpicii înmagazinează energia într-un PowerPac extern. PowerPac-ul este şi el rezistent la apă și poate fi aplicat pe gleznă sau pantof sport. După câteva mile de mers sau alergat, îţi vei putea încărca liniştit un smartphone.

 

Sperăm că ţi-am îmbogăţi baza de cunoştinţe cu aceste invenţii ingenioase prin care poţi obţine curent elctric ieftin şi fără prea mult efort. Restart Energy este de asemenea un jucător important pe piaţa de energie regenerabilă, deoarece aproximativ 60% din energie electrică de care se bucură românii provine din surse naturale, verzi.

Protejăm natura, te protejăm pe tine şi îţi oferim preţuri mult mai bune decât furnizorul actual.

Cu un click aici

Related Posts