Scroll Top

Cum pot fi reduse costurile panourilor solare prin producția susținută

DECEMBRIE Restart Energy vizual articol

Producția în masă de echipamente solare ar putea accelera revoluția globală a energiei curate, iar modul în care se realizează producția în masă poate reduce semnificativ costurile panourilor solare.

Știm că celulele și modulele solare reprezintă cea mai mare parte din bugetul unui sistem fotovoltaic, iar costurile lor încă sunt destul de ridicate, în pofida progreselor tehnologice. Dacă industria solară ar reuși să-și majoreze capacitățile globale de producție la zeci de Gigawați pe an, efectul de volum ar reduce considerabil costurile.

În primul rând, procesele de fabricație ar putea fi optimizate mai bine, iar numeroasele etape repetitive ar deveni automatizate. Din aceasta, ar rezulta economii semnificative la materii prime și utilaje, prin achiziții în cantități uriașe și reducerea unor costuri.

În al doilea rând, mâna de lucru calificată necesară ar scădea pe unitatea de produs, iar randamentele liniilor de producție s-ar mări. Toate acestea s-ar reflecta într-o reducere de 10-25% a prețurilor finale.

Bineînțeles, o asemenea creștere masivă ar presupune capacități enorme de fabricație și investiții uriașe. Beneficiile pe termen lung ar putea face din energia solară cea mai accesibilă sursă regenerabilă, reducându-i masiv din costuri. Dintre beneficii, amintim:

  • Stimularea inovării tehnologice și a cercetării pentru perfecționarea continuă a celulelor și modulelor solare.
  • Crearea în masă de noi locuri de muncă bine plătite în domeniul manufacturii energeticii regenerabile.
  • Stimularea dezvoltării industriilor conexe (structuri, cablaje, conectica, echipamente auxiliary).
  • Reducerea prețului sistemelor fotovoltaice complete și a timpului de returnare a investiției (payback).
  • Creșterea exponențială a adopției tehnologiei solare la nivel global, inclusiv în zonele îndepărtate.
  • Majorarea cantităților de energie verde produsă și a impactului asupra schimbărilor climatice.
  • Diversificarea piețelor de desfacere și independența față de fabricile asiatice cu capacități reduse.

Trebuie ca producătorii să ia în considerare mai mult și mai urgent producția în masă de echipament fotovoltaic. Este doar o metodă, însă foarte eficientă, de a reduce din costurile de producție. Deocamdată, pentru sisteme avansate, puteți apela la specialiștii voștri de încredere, Restart Energy!

Related Posts