Scroll Top

Locuri neașteptate în care au fost instalate panouri solare

În ultimii ani, numeroase panouri solare au început să fie instalate în tot felul de locuri neobișnuite. De la vehicule, până la copaci solari sau rucsacuri, panourile solare își găsesc utilitate în orice industrie.

Companiile folosesc energie regenerabilă pentru a alimenta sistemele electrice ale vehiculelor, fără a mai consuma combustibil. Prin urmare, montează panouri pe acoperișurile mașinilor, camioanelor sau autobuzelor.

O altă zonă neașteptată unde le vei găsi este chiar deasupra șinelor de tren. Mai multe companii feroviare montează panouri solare de-a lungul căilor ferate pentru a genera electricitate pentru semnalizări, macazuri și alte sisteme. Energia solară este perfectă pentru aceste aplicații în zone izolate.

De asemenea, tot mai multe ferme folosesc acum panouri. Acestea sunt montate deasupra grajdurilor, hambarelor sau terenurilor de cultură pentru a furniza energie pentru diverse echipamente agricole. Energia solară este ideală în mediul rural.

Locuri neașteptate în care au fost instalate panouri solare

Panouri publicitare – Unele panouri publicitare au acum panouri integrate în ele pentru a alimenta afișajele digitale și iluminatul. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să fie conectate la rețea.

Stații de încărcare a vehiculelor electrice – Din ce în ce mai multe stații de încărcare a vehiculelor electrice sunt alimentate cu panouri solare. Acest lucru oferă energie curată pentru reîncărcarea mașinilor electrice și reduce dependența de rețea.

Piste pentru biciclete – În unele orașe apar piste solare pentru biciclete. Acestea colectează lumina soarelui în timpul zilei pentru a alimenta luminile stradale pe timp de noapte.

Rucsacuri – Câteva companii au creat rucsacuri alimentate cu energie solară. Acestea au panouri flexibile cusute în țesătură, pentru a le permite purtătorilor să încarce telefoanele și alte dispozitive în mișcare.

Umbrele de plajă – Umbrele cu panouri integrate în vârfuri apar în unele stațiuni de pe plajă. Astfel, poți încărca telefoanele și tabletele în mod convenabil de la umbră.

Tuk-tuk-uri electrice – În unele țări asiatice, există taxiuri electrice tuk-tuk alimentate cu panouri pe acoperiș. Acest lucru asigură un transport curat, fără emisii directe.

Teleschiuri – Unele stațiuni de schi folosesc panouri solare amplasate de-a lungul liniilor de teleschi pentru a ajuta la alimentarea cu energie a teleschiurilor. Astfel, se profită de tot spațiul liber din jurul telescaunelor.

Copaci solari – Copacii solari constau în structuri înalte, asemănătoare unor piloni, pe care sunt fixate panouri solare, asemănătoare „frunzelor” copacului. Acestea sunt flexibile și pot urmări soarele. Unii copaci solari incorporează elemente precum transmițătoare WiFi. Copacii solari generează electricitate în parcuri și spații publice.

Copertine solare – Copertinele retractabile cu panouri solare flexibile încorporate permit cafenelelor/restaurantelor să genereze energie electrică în timp ce oferă umbră.

Pânze solare – Unele ambarcațiuni au acum pânze solare curbate pentru a colecta energie de la soare și vânt în timp ce navighează.

Drumuri solare – Există prototipuri pentru panouri solare încorporate în carosabil, care permit străzilor să genereze energie regenerabilă.

Corturi solare – Corturi speciale cu panouri solare pliabile pot colecta lumina soarelui pentru a furniza energie electrică pentru camping.

Dacă aveți un loc neașteptat în care doriți să vă instalați panouri solare, vă ajută specialiștii Restart Energy!

Related Posts