Scroll Top

Ce pret pe kilowatt platesti in 2020

pret pe kilowatt 2020

Dupa cum probabil ai aflat deja, incepand cu 1 ianuarie 2018, piata energiei electrice pentru consumatorii casnici din Romania a fost liberalizata in totalitate, Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica (ANRE) avizand doar tarifele finale pentru consumatorii care inca foloseau serviciile Furnizorilor de Ultima Instanta existenti in acel moment. Pe parcursul ultimilor doi ani, aceasta procedura a fost mentinuta. Iar acest lucru nu este altceva decat o veste excelenta.

In cazul in care inca nu ti-ai schimbat furnizorul de energie electrica, optand pentru unul de pe piata libera, iti poti calcula, estimativ, pretul urmatoarei facturi, avand in vedere un pret pe kilowatt exact, practicat in 2020.

Inainte de a discuta efectiv despre pret pe kilowatt in 2020, trebuie sa precizam cateva aspecte foarte importante: 

  • O eventuala crestere de pret pe kilowatt vizeaza doar persoanele care au un contract cu unul dintre Furnizorii de Ultima Instanta, si anume CEZ Vanzare SA, ENEL Energie SA, E.ON Energie Romania SA, cat si Electrica Furnizare SA. 
  • Clientii companiilor de pe piata libera, precum Restart Energy, vor beneficia de aceleasi tarife mentionate in contract, indiferent de fluctuatiile pretului pe kilowatt. 

Cum se calculeaza pret pe kilowatt in 2020?

Pentru a intelege cat mai usor cum se calculeaza oferta finala la energie, este nevoie sa mentionam ca aceasta are in vedere mai multe aspecte, precum TVA, CPC 100%, accize, cat si certificate verzi, precum si contributia de cogenerare de inalta eficienta.

Momentan CPC (componenta de piata concurentiala) este reglementata de ANRE, incluzand tarifele de transform, ale serviciilor de sistem, precum si servicii de distributie. Asadar, pretul electricitatii, implicit al unui kilowatt, nu va fi niciodata fix, ci stabilit de furnizorul de curent din zona tarii in care te afli. Factorii care influenteaza pretul stabilit de furnizor sunt, printre altii, capacitatea acestuia si experienta in negocierea cu producatorul de energie electrica.

Conform Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica, Restart Energy opereaza pret pe kilowatt 2020, in functie de zona din care provine un client casnic, dupa cum urmeaza:

  • Banat: 0.50 RON, in cazul in care utilizezi servicii de tensiune medie, 0.63 RON in cazul in care utilizezi servicii de joasa tensiune;
  • Moldova: 0.51 RON, in cazul in care utilizezi servicii de tensiune medie, 0.67 RON in cazul in care utilizezi servicii de joasa tensiune;
  • Muntenia Sud: 0.49 RON, in cazul in care utilizezi servicii de tensiune medie, 0.62 RON in cazul in care utilizezi servicii de joasa tensiune;
  • Transilvania Nord: 0.52 RON, in cazul in care utilizezi servicii de tensiune medie, 0.64 RON in cazul in care utilizezi servicii de joasa tensiune. La pretul pe kWh de mai sus, se adauga un abonament orar de 0.02 RON. Pretul pe kilowatt 2020 mentionat este cu TVA inclus.

Cum pot plati un pret pe kilowatt in 2020 mai mic? 

Preturile de pe piata reglementata sunt departe de a fi stabile, tendinta fiind de crestere. Motiv pentru care, printre cele mai bune solutii pentru a plati mai putin pentru energia electrica consumata in fiecare luna este schimbarea contractului. Exact, vorbim despre alegerea unui furnizor de energie de pe piata libera. 

“Dar cum poate un furnizor de pe piata libera sa imi garanteze un pret pe kilowatt in 2020 mai mic?

In principiu, dupa cum spuneam si mai devreme, acesta negociaza cu producatorii de energie electrica, incercand sa obtina un pret pe kilowatt cat mai mic, pentru ca tu sa fii multumit.

In cazul in care, in ciuda tuturor eforturilor, furnizorul tau nu reuseste sa obtina acelasi pret de la producatori, tot mai poate face ceva: modificarea sumelor facturate dupa finalizarea contractului, incheiat pe 12 sau 24 de luni.

Alege cea mai placuta experienta de furnizare, cu ZERO birocratie si suport clienti 24/7

Ne mandrim ca folosim doar energie ‘made in Romania’, fiind capabili sa iti asiguram un pret fix pentru cativa ani. In plus, fiecare pachet de furnizare include mai mult de 50% energie provenita din surse regenerabile, fapt care contribuia la generarea unui pret pe kilowatt stabil. 

Suna bine, asa-i?

Daca mai ai nevoie de alte motive pentru a alege Restart Energy, trebuie sa stii ca avem printre  cele mai mici preturi de pe piata libera, conform comparatorului de preturi al ANRE. Pe langa asta, te ajutam sa schimbi furnizorul 100% online. Stii tu, fara birocratie si stat la cozi plictisitoare, fara drumuri si bataie de cap. 

Pentru ca una dintre misiunile noastre este sa oferim cea mai placuta experienta de furnizare, din toate punctele de vedere, suntem 24/7 alaturi de tine, prin serviciul Restart Urgente, iar in call center sau pe email, consultantii nostri iti raspund in mai putin de 2 minute.

Intra in legatura cu noi. Nu ai nimic de pierdut daca ceri o oferta personalizata pe nevoile caminului tau.

Related Posts