Scroll Top

Energia solară: ce este și cum este folosită de panourile fotovoltaice

Energia solară: ce este și cum este folosită de panourile fotovoltaice

Energia solară: ce este și cum este folosită de panourile fotovoltaice

În ultimii ani, interesul pentru utilizarea energiei regenerabile a crescut semnificativ, mai ales datorită îngrijorării față de epuizarea resurselor planetei și față de sănătatea mediului înconjurător. Un tip de energie regenerabilă este energia solară, care poate fi utilizată astăzi în mai multe moduri datorită tehnologiei. Astfel, ea poate fi transformată în energie electrică prin intermediul panourilor fotovoltaice.

Energia solară: principalele utilizări și avantaje

Energia solară este folosită cu succes astfel:

  • pentru producerea de electricitate, prin celulele solare conținute de panourile fotovoltaice sau prin centrale termice solare;
  • pentru încălzirea clădirilor, direct sau cu ajutorul pompelor de căldură;
  • pentru încălzirea clădirilor și producerea de apă caldă cu ajutorul panourilor solare termice.

Așadar, există două tipuri de instalații care folosesc energia solară: fotovoltaice și termice. Acestea sunt avantajoase mai ales pentru business-uri, unde consumul de energie este mare. Chiar dacă poate nu știi acum toate informațiile necesare despre acest tip de energie, noi suntem aici pentru a te ajuta cu tot ce ai nevoie: suport, consultanță, sfaturi.

Pentru început, este important să știi că, pentru a face trecerea la energia verde, solară, este nevoie de instalarea unor panouri fotovoltaice.

Panourile fotovoltaice: mod de funcționare și tipuri

Panourile fotovoltaice colectează energia solară și, prin celulele lor fotovoltaice, o transformă în energie electrică.

Există mai multe tipuri de panouri fotovoltaice:

  • monocristaline – sunt formate dintr-un singur cristal de siliciu pur și au cea mai avansată tehnologie, astfel că necesită și o investiție inițială mai costisitoare în comparație cu celelalte categorii;
  • policristaline – sunt formate din fragmente de siliciu topite și au ca avantaj captarea cu ușurință a luminii;
  • cu film subțire – sunt potrivite pentru suprafețele mai întinse;
  • amorfe – sunt mai puțin eficiente când lumina este puternică.

Pentru a face cea mai bună alegere pentru businessul tău, recomandat este să apelezi la un specialist care să te ajute cu recomandări și sfaturi, în funcție de nevoile pe care le ai.

De ce să devii propriul tău furnizor de energie?

Utilizarea de panouri fotovoltaice pentru a furniza energia electrică de care business-ul tău are nevoie pentru a funcționa are avantaje pe mai multe planuri. Din punct de vedere economic, investiția inițială se va amortiza. Această acțiune se datorează faptului că nu vei mai suporta costurile aprovizionării cu energie electrică de la distribuitori.

Mai mult decât atât, prin această schimbare, impactul negativ asupra mediului înconjurător se va reduce considerabil. Nefiind folosiți combustibili convenționali pentru producerea de energie, nu mai sunt eliberate emisii de carbon în atmosferă. Acest lucru este astfel benefic pentru tot ce înseamnă natură.

Energia solară este una dintre soluțiile sustenabile pe care le avem la dispoziție pentru a proteja mediul și pentru a face economii substanțiale fără a compromite calitatea produselor/serviciilor oferite sau parcursul business-ului nostru. Însă, ca în cazul oricărei investiții, recomandat este să fii foarte bine informat înainte de a lua orice decizie cu impact asupra afacerii tale. Noi știm acest lucru și, de aceea, te încurajăm să apelezi la consultanții noștri, care îți vor răspunde la orice întrebare cu privire la panourile fotovoltaice.

Related Posts