Scroll Top

Restart Energy implementează un proiect solar în valoare de 360.000 euro pentru compania Avastar

Restart Energy implementează un proiect solar în valoare de 360.000 euro pentru compania Avastar.  Armand Domuta, Restart Energy: „Sistemele fotofoltaice reprezintă soluția optimă pentru producerea energiei electrice în viitor”

  • Investiție în valoare de 360.000 euro, amortizată în 3 ani
  • 140 de panouri, construite pe o suprafață de 3.400 mp, cu o putere de 570kWp
  • Energia solară produsă acoperă 22% din consumul companiei
  • Proiectul solar va produce 17,8 mil kWH, în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor de 4.450.000 euro și o diminuare a emisiilor de CO2 cu 13.350 tone
  • Fotogeneratorul voltaic va fi montat pe acoperișul abatorului Avastar, din Liteni, județul Suceava

București, Timișoara, 8 noiembrie 2021: Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, anunță semnarea unui

contract în valoare 360.000 de euro cu firma Avastar, pentru instalarea unui fotogenerator voltaic cu o putere de 570 kWp.

Proiectul presupune instalarea a 1.140 de panouri foltaice, pe o suprafață de 3.400 mp, pe acoperișul abatorului Avastar din Liteni, județul Suceava. Generatorul fotovoltaic va produce 17,8 mil kWH, în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de 4.450.000 euro. Astfel, investiția companiei în valoare de 360.000 de euro va fi amortizată în 3 ani.

Proiectul acoperă 22% din necesarul de energie al Avastar și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu 13.350 tone, în următorii 25 de ani.

„Sistemele fotovoltaice reprezintă una dintre cele mai sigure și avantajoase modalități de a produce energie electrică curată pentru o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreținere. Producția de energie electrică solară oferă independență, flexibilitate, reducerea semnificativă a costurilor operaționale, și, bineînțeles, diminuarea impactului negativ asupra mediului prin scăderea amprentei de carbon. Luând în considerare un cost mediu de producție a energiei electrice de 25 EuroMWh pe o perioadă de 30 de ani, durata de viață garantată a unui sistem fotovoltaic, rezultă o economie de peste 75%. Ne bucurăm că Avastar a ales soluția oferită de noi”, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy

„Construcţia acestei centrale foto­voltaice reprezintă un pas important pentru noi. Energia verde este viitorul și cu cât înțelegem mai repede acest lucru cu atât va fi mai bine pentru noi toți și pentru viitorul planetei. Implementarea generatorului fotovoltaic ne ajută să eficientizăm costurile de producție și să acționăm sustenabil, în acord cu viziunea de dezvoltare a companiei pe termen lung”, declară Vasile Pleșca, Proprietar și Administrator Avastar.

 

***

 

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.

 


 

Despre Restart Energy

Restart Energy este un furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital 100% românesc, înființat în 2015 la Timișoara. Restart Energy are peste 40.000 de clienți persoane fizice  și aproximativ 5.000 de clienți corporate. Compania are operațiuni în România și Serbia și, începând cu 2021, intenționează să se dezvolte pe mai multe piețe europene, incluzând Germania și Spania.

 

Despre Avastar

Înființată în 1994, în Liteni, județul Suceava, Avastar este una dintre principalele companii producătoare de carne din România. Compania are în prezent 240 de angajați, produsele sale fiind comercializate la nivel național, dar și în țări precum Ungaria, Serbia, Polonia, Grecia, Olanda, Germania, Spania, Hong Kong etc. Managementul susține o strategie de dezvoltare durabilă, ce presupune reducerea impactului negativ asupra mediului și protejarea resurselor naturale.

Related Posts